Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Önindító probléma?

Önindító probléma?

Figyelt kérdés

Mazda/Ford (B2500/Ranger) terepjáróm van. Az utóbbi időben gyakran jön a probléma, hogy ráadom a gyújtást, indítanám az autót és kattan egyet, majd a második, újfent harmadik indításra indul el. Olyan, mint amikor lemerül az akksi, de még annyi van benne, hogy a gyújtást rá tudod adni, de el már nem indítja.

Ez önindító lehet, vagy az akksinak van gondja?

Köszi!!

2017. szept. 28. 08:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, ez vagy önindító hiba (bendix), esetleg az akkusaru nem érintkezik rendesen, vagy a testkábelek oxidációja szokott még ilyeneket produkálni.
2017. szept. 28. 08:07
 2/3 anonim ***** válasza:

igen, önindító baj van. A hibásan "bendix"-ként emlegetett behúzótekercs lesz a hibás a dologban. Még most nézesd, vagy csináld meg, mert csak rosszabb lesz, és mivel terepjáróról beszélünk, gondolom nem csak városozol vele, az meg elég szar, ha otthagy az erdő közepén.

Lehet nem is kell kicserélni az önindítót, meg semmit sem, én már jártam úgy, hogy ilyen jelenségnél annyi volt a baj, hogy szét kellett szedni (ekkor nem láttam semmi rendellenes elváltozást, vakartam is a fejem), miután semmi bajt nem láttam, becsülettel, szépen a perselyeket megzsírozva, patika módon összeraktam az önindítót, és kiválóan működött utána. Csak egy kis kenés kellett a súrlódó részeinek. Kattan --> behúz, de valami szorul, így nem bír tekerni. Nem egy atomfizika.

2017. szept. 28. 08:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig gyújtáskapcsoló-betét probléma (elektromos része), típushiba ezeknél.
2017. szept. 28. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!