Milyen autót vegyek? Benzin vagy diesel?
Hát, éves 15 ezerrel nem spórolod meg a dízel karbantartásának többletköltségét, ami pedig, tekintve hogy a napi 14 km 2x hidegmotorral, esélyes jócskán.
Avensis T27 1.8 VVT-i kombi egy jó választás lenne. Nekem T25-öm van de a lábam majdnem ki tudom benn hátul nyújtani (185 magas vagyok). Gondolom a lábtér nem lett kisebb. :)
Első vagyok. 2005-ig gyártott 1.8-as motorok ették csak az olajat. A 2006-tól gyártott 1.8 VVT-i-k már nem. Ez sajna típushiba volt. És valóban, egyes típusoknál 1 l/1000 km is előfordul. Közepesen fájdalmas összegért, 150e körül gyűrűzik meg és megszűnik a jelenség. De a maiak már nem eszik.
Bár itt nem is a típus volt a kérdés. Lényeg, hogy erre a használatra benzineset, abból is lehetőleg szívót és szívócső befecskendezésést. Ha nincs turbo nem megy tönkre. ;)
Én Megane-ból ültem át a T25-be, az után a lábtér fejedelmi. :)
Éves 15k km-nél is megtérülhet a dízel, szóval nincs teljesen igaza annak, aki ezt tagadja.
A kulcs a napi ingázás minőségén van: ha egyenletes és lehetőleg gyors tempóban történik (pl autópája/autóút/országút), akkor nem olyan! nagy kínszenvedés egy dízelnek, bár bemelegedni rendesen így sem fog (elektromos motor előmelegítő használata ajánlott). Ha városon belül történik a napi 2*14km, akkor már problémás lehet, mivel a kettőstömegű és esetleges DPF jóval idő előtt lesz cserélendő.
Ha DPF nélküli dízel is megteszi, akkor javaslom az 1.9 PDTDI Octáviákat. Több, mint fél köbméter a csomagtér valamint bőséges az első/hatsó láb és fejtér is. 3-4.5M vételárból a legjobb állapotúak közül lehet szemezgetni, de sajnos a kínálat ritka (mármint a keveset futott, jó állapotúakból).
Ha pedig a napi ingázás nem terheli tulságosan a részecskeszűrőt, akkor 1.6 vagy 2.0 CRTDI-t ajánlanék, szintén Octáviában. Nekem előbbi van és elégedett vagyok vele. A megadott vételárért 2-4 éves, azaz akár gyári garanciás kocsik közül lehet válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!