Ugynevezett HID xenon szettek utan erdeklodnek es segitseget kérnék! Se at alhambraba kellene H7 tipusu de annyira nem ertekk hozzá melyik az ami selejt, es melyik ami jo minosegu? Es melyik a jobb 35w vagy 55w? Azt tudom hogy a 6000k az tetszik!?
Na látom le lettem pontozva hogy a H7 izzó nem xenon :)) még ilyet.
Asszem Osram nightbreaker vagy mi kell neked hamarabb fog kiegni de látni is fogsz :)
Én is ajánlom a Night breaker laser-t, nekem nagyon bevállt.
Fényévekkel jobb, mint a gyári Hellám volt. Másodiknak Bosch Pure light-ot tettem be, de azt is simán veri. Igazából nem érdekel, hogy rövid az élettartama (200-300 óra), mert ez az, amivel látok. A többi csak keserves éjszakai vezetést eredményezett.
Én osztással, szorzással racionalizáltam az árát:
heti 4 órát autózok autópályán péntek/vasárnap 17-19 óra között. Az évnek csak felében kell tompított, mert nyári időszakban még fenn a nap ill. van nappali menetfényem, így tehát heti 4 óra 25 hétre az évi 100 óra.
Egy szett laser az 7500 Ft és 200-300 órát bír, azaz 2-3 évente kell elköltsek 7500 Ft-ot világításra.
Ennek csak a gyári xenon utánépítés lenne alternatívája, hogy lássak is. Hozzávetőleges költsége százezres nagyságrendű, így a jelenlegi felhasználás mellett 40-60 év a megtérülése (150k-nak feltételezve a xenont).
Természetesen, ha valakinak sokkal többet kell tompítottal világítania (hogy lásson), akkor drámaian csökken a megtérülési idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!