Új Suzuki Vitara,2017-esbe mindenképpen nyomásszenzoros szelep kell?
Nem ismerem a Suzuki rendszerét. Más márkájú autóm van és már ős régi 2005-ös. De ennél úgy működik, hogy ha a négy kerékből legalább egyben nincs szenzor, akkor jelez hibát, mert úgy veszi a rendszer, hogy az egyik szenzor nem működik, meghibásodott.
De ha mind a négyben nincs szenzor, azt nem veszi hibának, hanem elkönyveli, hogy szenzor nélküli kerekekkel járok és csak az ABS jeladók esetleges fordulatszám eltéréséből következtet defekre. Természetesen ilyenkor a nyomásokat nem tudja kiírni.
Talán 2012 óta kötelező az új autókban a TPMS. El tudom képzelni, hogy azóta szándékosan lebutították a szoftvereket, hogy ha nem érzékeli mind a négy szenzort, akkor jelezzen.
Kell. De ha meghekkeled, akkor egy vitatott balesetnél a szakértő egyből a gumik állapotát nézi. Ha lárja, hogy nincs benne az előírt nyomásérzékelő, máris tiéd a balhé.
Sajnos ez ilyen játék. A gumisnál alapból vannak jeladók.
Köszi!
A Marso--nál azt mondták, hogy a Suzukinál még meghekkelni sem lehet!
Olyasvalaki véleményét várom, aki próbálta szenzor nélkül, mi történt akkor?
Az egyik SX4 tulajdonos azt mondja, hogy nála nem kellett a téli garnitúrához.
Kedves Kérdező!
Bár nem saját tapasztalatból, nekem mikor vettem a Vitarát és kérdeztem a TPMS-ről, illetve annak hiányáról a kereskedő szerelőjét azt a választ kaptam, hogy minden további nélkül üzemelni fog a kocsi, nem tilt le stb, csak folyamatosan világítani fog a műszerfalon és néha sípol a kocsi, ha nem érzi a szenzorokat :S
Amúgy elnézve a műszaki leírást, ez a szenzor akkor jelez, ha 0,5 bar eltérés van lefelé az előírt keréknyomáshoz képest. Szóval barmoknak van ez kitalálva. Egy megszokott kocsin már 0,2 bar simán érezhető a sofőr számára. Aki meg nem veszi észre, hogy lapos a kerék a kocsi mozgásán, viselkedésén és lemenne vele 100 km-t felniig az meg megérdemli szerintem és ne üljön kocsiba.
Én szívem szerint a TPMS-en kívül kiíratnám a kocsiból a start/stop rendszert is és kihajítanám az Euro 6-os gázreakciót is az ablakon. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!