Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » NAGYON FONTOS! Honnan tudnék...

NAGYON FONTOS! Honnan tudnék szerezni 2003-mas Opel Astra G 1.7 Tdi -hez gyári computer vezérlést?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót... az előző tulaj chiptuning néven megváltoztatta a teljesítménygörbét... elég hülye módon, mivel az autó 3-féle tartományban mozog...

0-1750-ig semmi... nem gyorsul nem húz mintha nem lenne benne erő... ( esetleg 1500-tól egy nagyonkicsit)

1750-2500 -ig nagyon megy... ahogy eléri iszonyat megindul és nagyon jól húz... megnéztük a gyári vezérléssel nem megy ebbena tartományban így egy másik ugyanilyen astra

2500-tól kb mint egy sima gyári vezérlésű astra, bár ezen a tartományban 1x használtam egy fél év alatt...

Probléma, hogy az autószerelő vissza tudná rá tenni az eredeti vezérlést, csak nincs neki meg...

Honnét tudnám megszerezni a gyárit, vagy olyat ami alacsony fordulaton adja le az erejét?

Nagyon sürgős kérem írjatok!

2010. máj. 27. 12:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Ne mezei autószerelővel akard megcsináltatni, hanem márkaszervizben.

Vagy elmész egy tuningoshoz és megmondod, hogy állítsák vissza.

2010. máj. 27. 12:52
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ezt a részletes, tartalmas választ, ami teljes mértékben a kérdésre válaszol...

Ha lehet akkor te pedig érettségizni menj el...:P

Nem mezei autószerelő, csak egyszerűen nincs neki ilyen...

A márkaszervíz és a tuningos pedig v 30.000 Ft-ért csinálná emg... köszi .)

2010. máj. 27. 13:05
 3/10 anonim válasza:

30 ropi nem is olyan sok egy újraprogramozásért.

Ha mindenáron vezérlőt akarsz cserélni, keress bontóban, ott talán olcsóbban megszámítják, esetleg keress apróban törött 1,7TDi Astrát, és kérdezd meg a vezérlőt eladja-e -néha alkatrészenként kiárulnak nem javítható kocsikat.

2010. máj. 27. 13:35
 4/10 anonim válasza:
Ja, vagy beszéld rá a tulajt, hogy vezérlőt cseréljetek. Neki gondolom úgyis mindegy, hogy tuningos vezérlő lesz a totálkáros kocsijában. Esetleg bontóban is bepróbálkozhatsz ugyanezzel, de kétlem hogy ott belemenneének ilyesmibe.
2010. máj. 27. 13:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Miféle választ akartál erre kapni?

Sok lehetőséged nincs, bontó, tuning cég, márkaszerviz.

Fogjuk meg a kis kezecskédet és sétáljunk be veled minden bontóba, vagy mi legyen?

Ezt különben épeszű ember nem a gyikról fogja helyrehozni.

2010. máj. 27. 13:49
 6/10 anonim ***** válasza:
Kicseréltetheted egy bontó béli agyra,viszont az immobiliser ami a tiédben van,nem fog kommunikálni a bontóból származó computerrel.Az Opelek sajnos nem a pörgős,húzós motorokról voltak híresek. Nekem is egy F-es 1,6 16v-s 100lovas Astrám van és 3000fordulat alatt szinte agyhalott az autó,viszont 3000 fölött elég jól szedi a talpát. Annyit tudok,hogy a II.-es golfoknál 2000 fölött kapcsol be a turbó és onnan kezd el érezhetően gyorsulni. Nem lehet,hogy nálad is vmi ilyesmi (turbó)a probléma okozója?
2010. máj. 27. 13:56
 7/10 anonim ***** válasza:
13:49-es mondasz valamit! Ezek olyan problémák amit házilag nem lehet csak úgy műszerek nélkül,interneten keresztül megoldani. Néha még a szakszervíznek is meg kell izzadni mire fel tudják hívni a tulajt,hogy végre kész az autó és úgy múkodik mint Uri Geller kanálgörbítése.
2010. máj. 27. 14:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Bármelyik Opel szervíz rendel neked olyan gyári coputert az autódba mint amilyet szétb@sztak az előző tulajék. Alváz és motorszám alapján nem reménytelen az eset,csak csengetned kell a forintot,de keményen. Az autószerelőd biztosan egy zseni lehet ha már vissza tudná állítani a régi verzióra a computeredet,csak ezek a programok milliós nagyságrendekbe kerülnek,amik nem biztos,hogy kifizetődőek számára,ha minden autóhoz meg kellene vennie. Erre találták ki a szakszervizeket amik konkrét autótípusoknál oldhatnak meg hasonló problémákat mit a tiéd is!
2010. máj. 27. 14:09
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mr Nagytudású válaszolók!

A dolog megoldódott... nagy nehezen megkerestem az előző tulajt... Úgy volt, ahogy én gondoltam, ő állíttatta igen okos módon ilyenre... emrt ő így szerette... elkértem a papírokat stb... emgkerestem azta chipest, aki csinálta azt mondta h 35.000-ért visszarakja a gyári adatokat...

Jah és igaz, hogy kicsit érthetetlenül fogalmaztam, de nem vezérlőt szeretnék cserélni, csak a vezérlést átírni...

Ha esetleg tud valaki Pest megyében, Pesttől lehetőleg Északra olyan chiptuning-ost, aki 35.000-től olcsóbban megcsinálná, kérem jelezze!

2010. máj. 28. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:
Ingyéééé még jobb vóna nem?
2010. máj. 29. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!