Autó bemelegedésének idejének csökkentése?
Miért zavar az téged, ha nem éri el olyan hamar az üzemi hőfokot? Máshogy kell hideg motorral közlekedni, mint melegen.
Gondolom rövidtávra használnád az autód és ezért szeretnéd, hogy hamarabb menjen fel. A belső fűtésnél van fűtőellenállás, tehát elég hamar tudja fűteni az utasteret.
Elektromos motorelőmelegítő a még megfizethető megoldás. Ezután jön az olajkályha, de kétlem, hogy hazánkban utólag bárki ilyet rakatna be többszáz ezresért.
Előbbiből én a Calix-on gondolkodtam, még árajánlatot is kértem a győri beszerelőműhelytől, de a magas ár eddig még visszatartott.
Most a motort melegítsük vagy az utasteret.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__88..
Ilyenek a dízelek, ne is kísérletezz másik termosztáttal.
Rövid távon nem lesz értékelhető fűtésed. Lehet beépíteni elektromos vízmelegítőt, de ahhoz kell hogy konnektor legyen a közelben.
Nem azzal van a baj,hogy nem fűt elég hamar,fűteni gyorsan lehet vele,sőt van benne ülésfűtés is,szóval nem ez a gond,hanem hogy inkább autókímélés szempontjából...amíg nem mozdul ki a mutató addig nagyon hímes tojásként bánok a gázpedállal,pedig már van hogy előzni kellene előbb.Jelenleg napi 25-25km-t megyek a kocsival,ez most lehet hogy megnövekszik napi 150-150-re.
"Van aki a gyári megoldást átalakította és mindig fűt míg el nem éri a 80-90fokot a víz. De érdemes átalakítani egy nagyobb kiegészítőfűtésűre, nagyobb gyertyákkal.
"
A gyári megoldást jó lenne valóban átalakítani,viszont nekem azt mondták,hogy mivel a motorvezérlő vezérli a gyertyákat így nem megoldható,pedig nem értem,hogy miért csak 5°C alatt kapcsol be a gyertya és akkor is csak 1. Miért van az hogy 25°C ban nem kapcsol be? nem lenne akkor is jobb ha minél előbb elérné az üzemi hőfokot? Nagyobb gyertyákról meg nem is tudtam hogy létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!