Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dacia Sandero jò választá...

Dacia Sandero jò választás lehet? Uj dacia vagy használtautò?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok, autóvásàrláson gondolkozok. Nem szeretném állandoan javittatni, megbizhato autot szeretnék, a keret viszont véges. Nagyobb márkákbòl 3 millioért kb 100+ e kilométert futottat és több éveseket találok. Nem érné meg jobban egy uj dacia garanciàval fullextrásan szalonbòl? Van egy öreg audink, màs kategòria tudom, de az uj dacia se néz ki hulladéknak, tekintve hogy fiatal vagyok, a kinézete, beltere se mindegy. Vélemények? Alternetivák? Köszönöm!

2017. szept. 10. 19:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Ez igényektől függ, de én nem vennék Daciát első autónak. Nagyon unalmas kocsi, nem hiába annyira olcsó, nyilván nem lesz vele sok problémád és jó a garancia, de nem lesz soha több egy tárgynál ami elvisz A-ból B-be. Ennyi pénzért nagyon sokféle autót lehet venni, ha találsz egy megkímélt, kevés kilóméteres kocsit (főleg ha japán, vagy német), lehet hogy megvan 10 éves, nem biztos hogy kevésbé megbízható. Viszont majdnem biztos hogy jobb autóként gurult ki a gyárból, mint a Daciád.
2017. szept. 11. 00:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Ennyi pénzért bőven találnál a használtpiacon fényévekkel jobb autót, de ahogy írod, több éveset, vagy sokat futottat. Kilométeróra állását használt kocsinál szerintem kockázatos figyelembe venni, mert vagy annyi, vagy nem, és lehetnek vele más meglepetések is. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, és nem zavar, hogy egy egyszerűbb, és kisebb presztízsű autó lesz alattad, akkor nincs veszítenivalód egy új Dacián szerintem. A későbbi fenntartása is várhatóan olcsóbb lesz, mint egy drágább kocsinak, és a garancia is valahol biztonságérzetet ad. Motor, váltó, futómű nem hinném, hogy rossz lenne benne, régebbi Renault konstrukciókat használnak hozzá, ha a puritánabb műanyag belsővel meg tudsz barátkozni, akkor nem lesz vele gondod.
2017. szept. 11. 07:25
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha használt mellett döntesz, akkor a 3 millió, inkább csak 2-2,5, hogy legyen tartalékod az első szervízre, és a várhatóan felmerülő szervizköltségre. Sok éves autónál bármi lehet már. Főleg "nagyobb" márkánál, hiába használt, és olcsó a beszerzési költsége, de az alkatrész árai presztízs árak. Ha peched van akkor könnyen belefuthatsz millió feletti szervizköltségbe.

Daciával nem lesz gondod, hisz új autó, ha mégis, ott a garancia. Nincs rejtett buktató.

2017. szept. 11. 08:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Dacia.
2017. szept. 11. 08:31
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Pedig szerintem bármilyen használt autónál többet ér.

Hidd el, nagyon sokáig nem kell egy fillért se rá költened.

Ha meg teheted hogy újat vegyél, áldani fogod még ezért magadat.

De forditva is igaz lehet , ha használtan veszel, azért meg lehet hogy szidod majd magadat éveken keresztűl.

2017. szept. 11. 08:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Dacia. Én is azt vettem, bár én Logan MCV-t, pár extrát kértem bele, egyáltalán nem bántam meg.
2017. szept. 11. 10:43
 7/10 A kérdező kommentje:
Van egy régi Tháliánk és egy Audi A3-as a családban. Az audit vezetni élmény, van benne nyomaték rendesen, a Thália hát az az A-B-be. Egy régi Tháliához képest azért talán jobb a Dacia nem? Az audi most volt szervízben, motorikusan tökéletes azt mondták, mégis viszonylag sűrűn van vele baj, nemrég a hűtéssel volt baj, elszállt a klíma is és hát 100 e + tételek ezek. HA elszáll a váltó az is egy vagyon és hát eszik is rendesen. Ezért gondolkozok inkább új autón, ha több pénz is legalább biztosabbnak gondolnám. A Thália elég fapad, de talán egy új Dáciába szivesebben ülne be az ember? A presztizst le tudom nyelni, persze az Audinál minidg nagyobb a mosolyom, de nem akarok a vagány gyerek se lenni akinek nincs pénze a fenntartásra.
2017. szept. 12. 11:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen racionálisan látod a dolgokat. Ha nem vársz tőle többet, mint ami, vagyis egy praktikus autó a mindennapokra, akkor nem fogsz benne csalódni sem. A Thalia szintjén pedig már bőven túllépett bármelyik jelenleg gyártott Dacia.
2017. szept. 12. 11:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Az új kisebb autó üzembiztosabb, kevesebbet kell rákölteni és előre kiszámíthatóak a költségei.

Egy 8-10 éves prémium autó havi szinten mindenképpen több pénzbe kerül, mint pl. egy új Dacia.

Én Swiftet vettem újan egy éve és kiszámoltam, hogy egy új Vitarához képest ezzel a döntésemmel kb. havi 30000-el költök kevesbbet autóra. A Vitara "csak" 1,7 millióval lett volna drágább, kb. 1,5-ször kerül többe mint a Swift. 5 év múlva a megspórolt pénz és a használt autóm bőven elég lesz egy újabb Swiftre, szóval nem mindegy . A legtöbb ember ezt nem érti és nem is akarja felfogni. Vesznek 10-15 éves benepperkedett BMW-ket stb. aztán meg sírnak, hogy már megint elromlott vagy rosszabb esetben még maguknak is hazudnak, hogy ez csak 5 litert eszik, meg semmit sem kell rákölteni. Nézz körül a neten . lehet , hogy szerencséd lesz és találsz egy pár ezer km-es bemutató autót jó áron, ha nem akkor vegyél újat.

2017. szept. 12. 11:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem is szimpatikus a gondolkozás! Szerintem nézd meg a listát jobban, 3 milliós árban van Dacia, Renault Clio, Nissan Micra, Toyota Aygo, Skoda Fabia is újonnan!

Ha Sandero, akkor a kis 0.9 turbós motor is jó lehet, de az 1.2 se rossz. Ja, fontos: ha újat vennél, kérj ajánlatokat különböző helyekről, meg fogsz lepődni, milyen jó árakat is tudnak adni!

2017. szept. 28. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!