Ha a kocsimra nem fizetem a súlyadót és a kötelező biztosítást, kivonhatják a forgalomból? Ha igen, mennyi idő után?
Be akarom majd fizetni, nehogy gáz legyen ezek miatt, csak most voltak egyéb kiadásaim is, így ez most nem nagyon fér bele.
Ha esetleg kivonnák a forgalomból emiatt, előtte küldenek jó pár felszólítást, hogy elmaradásom van, nem? Gondolom, nem úgy megy, hogy egyszer csak azt veszem észre, hogy már nincs forgalomban.
A kötelező elmaradása miatt is lehet forgalomból való kivonás vagy ott csak annyi van, hogy akkor derül ki, hogy nem fizettem be, ha egy esetleges baleset során kiderül a a helyszíni intézkedésnél?
Nemfizetes miatt felmondjak a szerzodesedet, aztan fizethetsz naponta sokszaz forintot visszamenoleg (fedezetlensegi dij, nezz utana, mert automatikus a folyamat, es nagyon sokba fog kerulni...).
Ja, es a rendorsegnek online hozzaferese van a biztositottak adatbazisahoz, egy sima kozuti ellenorzesnel, a rendszam alapjan is siman kiszednek az autobol.
Mondjuk nem ertem, hogy ha egy sima biztositas 'nem fer bele', hogyan gondolod az autot fenntartani...
Fent tudom tartani az autót, csak ezen kívül vannak egyéb más kiadásaim is. Beférni meg úgy nem fér bele, hogy a biztosításom erre az évre 41 ezer /tavaly, mikor vettem az autót, csak 30 ezer volt, szóval nem értem hogy lett magasabb.../, illetve 27 ezer a súlyadó, amiből 22 ezret kéne befizetnem. Akárhogy nézzük, ez 41 ezer + 22 ezer = 63 ezer forint. Autó fenntartása ide vagy oda, szerintem ezt elég sok autót fenntartó embernek lenne nehéz csípőből kipengetni, ha mellette még számlákat is fizet + ennivalóra is költ. Oké, lehet azzal jönni, hogy akkor nem kell autót fenntartani. Nekem kell az autó, mert megkönnyíti a napjaimat, pl. egy bevásárlás során vagy ha gyorsan le akarok gurulni a központba vagy időre kell odaérnem valahova. És nem luxuskategóriás kocsiról beszélünk...
Amúgy a súlyadója a kocsimnak valójában csak évi 11 ezer lenne, de ez a 27 ezer úgy jött össze, hogy az előző kocsimé évente 16 ezer volt. Csak őt 2015-ben vagyis 2 éve eladtam, onnantól meg szartam a súlyadóra. Úgy voltam vele, hogy ha nincs autóm, mi a fenének fizessek... /függetlenül attól, hogy engem terhelt/.
Így jön össze a 16 ezer /előző kocsim/ + 11 ezer /mostani kocsim/. De ebből elég csak 22 ezret fizetni, mivel az idei másik felét, azt az 5 ezervalamennyit még ráér hivatalosan is.
Azt akarom előbb befizetni, amelyik életbevágóbb. Ezek szerint a biztosítás be nem fizetését észleli a zsarú egyből.
A súlyadó elmaradása mennyire baj? Kivonják a forgalomból, ha nincs befizetve? Mennyi idő után? Kapok még előtte felszólításokat? Ezekre nem válaszoltál. :)
Amúgy köszi a választ!
A biztosítást fizesd be legkésőbb a határidő lejárta után 30 napon belül. Azért mert 30 nap a türelmi idő utána felmondják a biztosítást és újra kell kötnöd ugyanott ahol volt, de viszalöknek m4-be ami az A0 4x-ese.
A teljesítmény adót meg még idén fizesd be ott meg napi kamat lesz a büntetés amit jövő márciusban az értesítőn fel fognak tüntetni mennyi. Inkább szerezz pénzt valahonnan.
Szomszédom kapott egy tértivevényes levelet a helyi jegyzőtől, hogy vigye be a rendszámot+forgalmit az okmányirodába, mert kivonta a forgalomból!
Munkajövedelme nem volt, -állítólag először ott próbálják a hátralékot letiltani!
Nem fognak felszólításokat küldeni.
A kötelező biztositás megléte alapvetően neked is érdeked, s nem a rendőr miatt.
Egy esetleges balaset esetén rádverik a teljes kártéritést, ha nincs rendezve a biztositásod.
Baleset mentesen is drága a halogatás a fedezetlenségi díj 500 forint/nap, plusz még a bónuszt is elveszítheted.
A teljesitmény adó be nem fizetése miatt is csak a rendszám leadására szólítanak fel, nem könyörögnek, hogy fizesd be a csekket.
Ezek a kiadások hónapokra előre tervezhetőek, nem érik meglepetésként az autó tulajdonosát, hogy mennyit, és milyen határidőre kell fizetni.
Valóban, az adóhiányból lesz jóval később gondod, arra helyes választ kaptál.
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról (KGFB) téves válaszokat kaptál.
Díjfizetés elmaradása esetén, az esedékességtől számított – legfeljebb - 30 napon belül csak felszólítást kapsz a biztosítótól. Ebben közlik, hogy amennyiben addig sem fogod befizetni az esedékes díjat, akkor az esedékességtől számított 60 nap eltelte után díjnemfizetéssel szűnik meg a biztosításod. A jogszabály ezt a 60 napot türelmi időnek nevezi. Azt is tartalmazza a jogszabály, hogy a biztosító részéről a kockázatviselése a türelmi időben fennáll. Persze, az is benne van a jogszabályban, hogy az elmaradt díjat a biztosítónak jogában áll utólag követelni.
↑
Ezek elolvashatók a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló 2009. évi LXII. törvény hatályos szövegében, például, itt: [link]
21. § (4); 19. § (4); 3. § 34.
► Azaz, az esedékes díjfizetési határidőtől 60 napig még ugyanúgy érvényes a biztosításod, mintha befizetted volna az esedékes díjat. Ezalatt minden hatóság, hivatal érvényesnek látja a biztosítást (a „zsaru” is), ha kárt okozol ezalatt, a biztosító helytáll. ◄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!