Szerintetek egy robogó van olyan biztonságos, mint egy normális motor?
Sokat jártam motorokkal és robogóval is.
Motorral gyakorlatilag csak akkor zakóztam, amikor még nagyon kezdő voltam, tizenéves koromban.
Harminc...x éves koromban volt egy robogóm, azzal 2 év alatt háromszor taknyoltam.
A kicsi kerekek borzasztó könnyen kicsúsznak, kavicsokon elugranak, továbbá a vázgeometria is béna volt, két kézzel kellett markolni a kormányt, nem volt olyan mint a normál motoroknál, hogy akár el is engedheted a kormányt, fut tovább egyenesen. Robogónak azonnal elkezd kóvályogni a kormány, ill. befordul.
Persze ez egy régebbi robogó volt (Honda Pal), nem tudom a maiaknál már sikerült-e kiküszöbölni ezeket...
Ezen felül manőverezésnél nagyon nagy előny ha van a lábad közt valami... azon kívül... szóval a benzintank. Sokkal nehezebb robogóval, combbal nincs mit fogni, mintha kisszéken ülnél.
Tapasztalataim alapján, a normális motor biztonságosabb.
Lényegében pozitívuma a robogónak : Lábtér köztesen van,kisebb a kereke,de közel nagyobb felületen van a betonon.
Ha esel,nem esik az egyik lábadra szinte teljesen a motor,és csúszáskor nem gyalul.
Szerintem ,most nem a kisrobogó vs nagymotoron van a léyneg,hanem robogó vs "bicikliforma" pl : bármely enduro,gyorsasági stb... a téma azonos köbcenti,mondju k50-esben.
125-ös enduro-val is ugyanúgy tartasz 90-et,mint 125-ös robogoóval.
De 50-es robogóval is papíron 40-et mész,mint 50-es enduroval...
És ugyanúgy max 75-80-at mindkettővle.
A robogó csak picit veszélyesebb mint a motor.
Amiért szeretjük azért útáljuk is.
- kis kerekekek: fordulékony de érzékeny úthibákra (vannak 16-os robogók is)
- CVT váltó: folyamatosan maximum nyomatékot biztosít de csúszós úton (víz/hó) kirántja alólad a motort
Gondosan megválasztott sebességgel és előrelátással sem a motor, sem a robogó nem veszélyes, egyszerűen nem engedhetsz meg magadnak olyan hibákat mint az autóban. A forgalomban évről évre egyre jobb a helyzet, tudd a gép korlátait, légy látható és az útvonalad is úgy válaszd meg. Valós 50-et már minden robogó tud, nem kell az M3 bevezetőn kacsázni és nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!