Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen olaj kell BMW e46-320D...

Milyen olaj kell BMW e46-320D 2003. 09-autóba?

Figyelt kérdés

Most vettem az autót, amit kell kiszeretnék benne cseréltetni.

Valaki segítene benne, hogy miből mit, és hogy milyen szűrőket szoktak?

2017. aug. 31. 20:02
 1/9 A kérdező kommentje:
Természetesen a minőségre adok!!
2017. aug. 31. 20:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Akármelyik LL04 jelölésű 5W30,5W40-es olaj jó bele. Ha 10 000kmenként olajat cserélsz akkor szűrő lényegében tökmindegy.
2017. aug. 31. 20:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha nem részecskeszűrős, akkor még az LL-01 is jó lehet bele.
2017. szept. 1. 18:52
 4/9 Osynho ***** válasza:

5,5 liter 5w30, 5w40 olaj kell bele, pl a Liqui Moly Top Tec 4100 egy nagyon jó olaj és szokott lenni 5+1l akciós csomagban.

Én csak Mahle, vagy Mann szűrőket veszek, de valóban, ha gyakran cseréled az olajat nem annyira fontos.

Amennyiben nem ismered az autó előéletét, kartergáz szűrőt mindenképpen cserélj, és üzemanyag szűrőt is.

Ennél a motornál nagyon fontos, hogy az örvénycsappantyúk legyenek kiszedve, mivel ilyen idősen szeret beleesni a motorba, ami nem kis kárt okoz.

Érdemes lehet még difi és váltó olajat is cserélni, ránézni a főtengely szíjtárcsára, hogy mennyire repedezett, kellemetlen, ha mondjuk külföldön dobja le magáról. Mindenképpen át kell nézni diaggal, ha eddig nem történt meg, előfordul az izzításvezérlő, izzító gyertyák hibája.

2017. szept. 1. 20:25
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen olvastattam. Izzító gyertya és relé-t jelzett. Én semmi nehézséget nem érzek az indításnál, azt mondta a szerelő srác hogy 90% be írja ennél az autónál a gyertyát ha rádugják a gépet.
2017. szept. 6. 20:35
 6/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2017. szept. 6. 20:35
 7/9 Osynho ***** válasza:
Az izzítástól függetlenül ez a motor beindul szépen. Ettől függetlenül érdemes kicserélni a gyertyákat és a vezérlőt, ennyi idős korukban nem meglepetés a hiba.
2017. szept. 7. 08:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Én mivel kicsit dinamikusabban vezetek 5W40-t teszek bele(nagyobb olajnyomás+magasabb hőterhelés) abból Castrol Edge Turbo dieselt 310e km-nél. Ezt 10-12 ezer km közt cserélem, olajszürővel( mann filter) és légszürővel ( azt olcsóbbat szoktam) Minden második olajcserénél a kartergáz szűrőt cserélem és a gázolajszűrőt. Érdemes lehet egy difi és egy váltó olaj csere, ezt érdemes mert szerintem ezt általában ki szokták hagyni, ezért érdemes lecserélni szerintem. Én bemegyek a bárdiba és ott a monitoron kiválasztom a nekem tetsző márkát, általában középkategóriát célzom meg árban a legtöbb dolognál, ami még nem horror ár de nem is az a legolcsóbb lutri minőség.
2020. márc. 2. 16:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom ki hogy van vele de én csak TurboDiesel olajat tettem bele eddig is pl a Castrol edge 5w40 Turbodieselt nem a simát. Gondoltam én is másra Pl Motulra de ott nincs külön csak a dizelekbe szánt olaj és sokak szerint sem viccből van néhány olyan olaj ami csak dizeles vagyis a nevébe benne van de van a Mannolnál is ilyen meg az ELF nél és a Valvoline 5w40 Diesel is ilyen. Valamiert megis vannak ilyenek akkor miert jobb a vegyes( benzin+dizel) olaj mint ami csak direkt dizelre van tervezve.
2020. máj. 10. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!