Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor kell a lakkot ráfújni a...

Mikor kell a lakkot ráfújni a festékes?

Figyelt kérdés
Az autómon van egy sérülés, leszarom fújni festékkel azt a részt, de elég matt lesz a festék száradás után, lakkot ajánlottak rá, de mikor fújjam rá? Ha megszáradt?

2017. aug. 31. 10:11
 1/10 anonim ***** válasza:
39%
szard le
2017. aug. 31. 10:21
 2/10 dirtboy ***** válasza:
akkor mikor még nem száradt meg teljesen,de elemet kéne akkor festeni mert így foltos lesz
2017. aug. 31. 10:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Lakkot a metálra fújunk, vagy ha bázisból kevertetted a színt.

Ez egykomponensű szín, metálnál ebbe jön a pigment. Én csináltattam pl sima pirosat.

Amikor ráfújod egy matt színt kapsz, ezt kell lakkozni, kb 1-2 óra után, de még mindenképp aznap.

Más festékre lakkot fújni gány.

2017. aug. 31. 10:37
 4/10 anonim ***** válasza:
" leszarom fújni festékkel"
2017. aug. 31. 10:49
 5/10 A kérdező kommentje:

#3 köszi

metál festésre lesz.

Az "elemet" meg nem tudom lefesteni ugyanis akkor az egész karosszériát kéne lefesterni.

#4 leakarom a leszarom helyett, de a telom átírja automatikusan.

2017. aug. 31. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát ahhoz nagyon ügyesnek kell lenni és jó minőségű festékekkel kell fújni, ha el akarod ködölni.

Meg nem is minden színnél működik tökéletesen.

Kb. azt szoktuk, hogy javított részben foltban az előkészített felületre a bázist ráfújjuk, és az oszlopoknál fújjuk el a lakkal, így egy elem lesz lakkozva, kb max 2 dl lakk meg a hozzávaló edzőmennyiség megy el. A lakkozandó felőletet át kell finom kendővel kendőzni, hogy megálljon rajta a friss lakk.

2017. aug. 31. 15:43
 7/10 A kérdező kommentje:

Az engem annyira nem izgat, ha nem tök egyforma.

Direkt olyan metál színt kevertettem ki a boltba.

Van kb egy 5cm-s rész amire rákéne fújni, inkább legyen felemás színű, mint rohadjon szét, csak a kérdés, hogy a lakkot mikor kell felvinni.

Festés után mennyi idővel kb?

2017. aug. 31. 16:25
 8/10 anonim ***** válasza:

Amikor már száraz tapintásra.

Kb. több mint 1 óra, másfelet sziktam várni. Elvileg azt mondják az már necces, ha egyik nap fújod a színt másik nap a lakkot. Csináltam már ilyent is, de ki tudja melyik lakk hogy reagál.

A túl kevés várás azért nem jó, mert még nem száradt meg az előző, a túl sok meg azért nem, mert nem fog rendesen összeépülni a két réteg, és akkor ledobhatja egy idő után a lakkot.

2017. aug. 31. 16:45
 9/10 kornicska válasza:

Metal festésnél mivel a Metál matt alapban hiába a fémes csillámlás a benne levő szemcsék miatt, ha felfújtad a metál festéket, rá 30 percel lehet fújni rá a 2K lakkot legyen az jó minőségű MS vagy HS lakk.

Akríl festék alapból fényes festék, persze ahhoz is létezik jó minőségű védő lakk ami karcolás mattulás és sérülések ellen véd. de az direkt az akrílhoz van. A metálra valót és az akrilra valót ne keverd össze mert nem kompatibilisek és csak elgányolnád az egésszet.

2K lakkoknál 3 féle edző van, lassú, normál, gyors. A megfelelőt kell kiválasztani neten mindent leírnak róla melyik mikor és hogyan jó és mennyire higítható max.

Másik van 1K lakk is azt nem kell keverni komponensel, gyorsabban szárad de a kikeményedése sokkal tovább tart.

Ha fényesíteni akarod gyorsban 1K lakkal megteheted MOTIP vagy weri well , Mipa, stb jobb minőségű lakal de csak vékonyan ne fojjon meg és utána polírozd össze a többi felülettel finom szemcsés polírral fényesítve.

2019. aug. 19. 12:49
 10/10 GitárTitán válasza:
Szia. Először csiszold le 800-AS PAPÍRRAL kezd óvatosan azt az ívet vagy részt,egyre finomabb papirral úgy 2000-ig. Mikor már a felület jó, alkohollal vagy mosogatószerrel tisztára és porszárazra töröld. Ha csak színt fújod, akkor 2 rétegben 30-perces szünetekkel ha van hiba vársz hogy száradjon és 1000-2000-es papírral nedvesen csináld óvatosan ha már jó, tisztit szárit, 1 réteg színt fújj ha nem elég fél óra mulva mégegyet. Ha jó akkor mikor porszáraz lesz kb 40 perc, mehet egy réteg lakk. Kb 1 óra mulva mehet a 2. Réteg. Azt óvatosan nedves 2000-es papírral csak gyengén átmenni rajta, tisztit szárit, ha porszáraz jöhet a következő. Utolsó. Mikor már annyira száradt (napok) hogy nem hagysz újlenyomatot erős fogástól, akkor lehet polírozni és waxolni.
2023. júl. 21. 03:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!