Seat Leon 4x4 (1m) milyen összkerék van, állandó? Illetve 4x4-et érdemes ebből venni, vagy inkább elsőkerekeset?
Álomautó a Leon 4. éve spórolok diákmunkán rá ,jelenleg kb egy elvileg jót tudnék venni (2.1m) de azt látom,csak hogy az 1.8T-nál ~0.3-0.5mp-vel lassabb a 0-100 meg nehezebb a 4x4 ,mint az elsőkerekes.
Érdemes összkerékkel venni,érezném hasznát ennek,ha igen kb merre?
Jelenleg egy Micu' Coltot váltana :)
Haldex kuplungos az összkerék hajtása, ami nem olyan rossz, de messze nem olyan mint a torsen. Akkor kapcsol a hátsókerék ha az első megcsúszik. Ennyi idősen már érdemes benne olajat cserélni, egyébként nem egy problémás dolog.
Hátránya: többlet súly, kisebb csomagtartó, nagyobb fogyasztás
szvsz nem éri meg, esetleg hóban való hülyéskedés amire alkalmas tud lenni, akkor éri meg ha a hegyekben laksz vagy télen sűrűn jársz oda akkor ez lehet egy plusz élményfaktor hogy a farát is tudja fordítani.
szal nem olyan mint a quatro audi?
Mert mentem ugyanúgy quatroban és simában...
A kettő között látszódott kanyarban a különbség,a sima a6-ban alig valami gázon állandóval tudtuk bevenni a knayart mert úszott az eleje.A Quattro-n meg gázon is lazán bevettük.
Alapvetően hosszútávra tervezek,mert kb megjelenése óta játszadozom a gondolattal...
Lehet megérné a 4x4 nekem,mert elég sokat járok dombos utakon (nem hegyi utak!kertváros,város jó minőségű,de jó emelkedő)...
Főleg ahol lakok :D az pont dombtető,jó emelkedő...,És láttam már amikor havazott és a jég ráfagyott,hogy páran csúszkáltak vissza :D
"jég ráfagyott,hogy páran csúszkáltak vissza :D"
Ez ellen a legmodernebb összkerékhajtás se tud mit tenni, ha nincs tapadás 1keréken se akkor marad a hólánc.
Ő főleg a kis 100% elsőkerekes virsligumis autók voltak,mint 206-os fordka és toyota yaris...
A busz meg a nissan patrol röhögve feljött...
Mondjuk az este éreztem én is,hogy nem a legjobb ,de 50-nel nekimentem ,és könnyen feljöttem ~ 40 méteren colttal...De csak így nekifutásból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!