Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 50ccm robogóm van, és nem...

50ccm robogóm van, és nem megy az önindító, mitől?

Figyelt kérdés
megvan már a robesz másfél éve,nem volt ilyen gond,egyik nap a karbit figyelgettem(le állítottam a motort megint beindítottam) és az utolsó leállításnál utána indításnál nem indult önindítóval,megse mozdul semmi kattanás,ez mitől lehet?

2017. aug. 29. 21:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Lehet rossz az önindító motor, az indító relé, vagy a nyomógomb áramköre.

Halk kattanás sincs?

Ha nincs, akkor nem húz az indító relé.

Azt hogy az indító motor jó e, könnyen meg tudod nézni. Az indítórelé érintkezőit rövidre zárod és tekerni kell a motornak.

Ha az indítórelé nem kattan, lehet rossz a tekercse is, egy egyszerű multimérerrel ki tudod mérni, meg azt is hogy kap-e feszültséget.

Ha nem kap, akkor a nyomógomb áramköre körül kell szétnézni.

2017. aug. 30. 19:55
 2/3 .,,.,,.,, ***** válasza:
Vagy lemerült/rossz az aksi
2017. aug. 30. 23:18
 3/3 A kérdező kommentje:

és ezt a relét hol találom a robogón? aksi az jó benne,index duda féklámpa minden megy aksiról,csak az önindító halt be egyik pillanatról a másikra,mert mégha áll egy napot vagy kettőt,de leállítás után 3 másodperc telt el,és már nem indult vele

és nincs semmi hangja,se kattanás se más

2017. aug. 31. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!