Tiltott helyen várakozásnál mennyit kell fizetni 2017- ben?
Sziasztok!
Megbüntettek. Tiltott helyen parkoltam és rátettek egy papírt a kocsimra mire visszaértem 18:07 perckor. Mennyibe kerül ez nekem és hogy tudom befizetni?
"Mennyibe kerül ez nekem és hogy tudom befizetni?"
Ha a közteres hagyott cetlit, akkor feljelent és majd kapod a csekket postán. Legtöbbször 10 ezer ft.
A napokban olvastam egy cikket a közteres bírságokról. A tilosban parkolás nem tartozik az objektív felelősség hatálya alá, így két dolgot tehetsz:
1. jön a csekk, befizeted, mert jogos a bünti
2. nem fizeted be
A második esetben a közteresek továbbküldik a rendőrségnek. Ilyenkor már magasabbról indul a büntetési tétel, DE! Nyilatkozhatsz, hogy a járművet közvetlen hozzátartozód vezette, akit nem kívánsz megnevezni.
#5-ös Szerintem Te a parkolási bírságról beszélsz, a kérdező pedig a tiltott helyen történő várakozás büntetését kérdezte. Megkerestem, belinkelem a cikket, erre gondoltam:
HVG már hitelesebbnek tűnik?
De egyébként még rengeteg oldalon megtalálható ez a cikk, keressetek rá, azután nyugodtan le lehet pontozni ismét.
Az végülis sokkal egyszerűbb, mint utána nézni... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!