Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autómban nincs fedélzeti...

Az autómban nincs fedélzeti komputer, de ki tudja számolni, hogy hány km-t tud megtenni amíg kiürül a tank. Amikor tele tankolom akkor mindig más számot ír ki. Ezt mi alapján számolja ki?

Figyelt kérdés

Amikor legelőször tele tankoltam akkor 580 km-t írt, másodszor 600 km, legutóbb 610-et. Mindig tele tankolom, 45 literes a tank.

Köszi előre is a válaszokat!:)

2017. aug. 27. 17:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Feltehetően a korábbi átlag alapján kalkulál.
2017. aug. 27. 17:26
 2/11 anonim ***** válasza:
Most akkor van fedélzeti, vagy nincs? Mert ha nincs, akkor mi számítja ki neked a várható hatótávolságot?
2017. aug. 27. 19:23
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy ez fedélzeti komputernek számít e!? Azért gondolom azt h nem mert csak ezt tudja kiszámolni, a pillanatnyi fogyasztást nem.
2017. aug. 27. 19:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Az átlagfogyasztás alapján számol. Ahogy írod, gondolom mostanában vetted, ez azt jelenti, hogy nálad egy kicsit kevesebbet fogyaszt, mint az előző tulajnál. Másrészt az sem teljesen biztos, hogy a teletank mindig ugyan annyi.
2017. aug. 27. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
hát pont hogy nem átlagfogyasztás alapján számol,hanem inkább pillanatnyi fogyasztás alapján,ezért is van az ha jobban el kezded neki nyomni akkor már el is kezd csökkenni a megtehető távolság.
2017. aug. 27. 20:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Pedig hidd el, hogy átlag lesz az. Autója válogatja, hogy milyen időközönként / távonként számolja újra, de biztos, hogy nem a pillanatnyit veszi alapul. Akkor a megtehető út is azonnal változna a pillanatnyi fogyasztással együtt.
2017. aug. 27. 21:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Atlag alapjan, de arra en is kivancsi lennek, hogy mikori atlag, mert tapasztalatom szerint nem az auto ujkoratol vett atlag. Nekem inkabb ugy tunik, hogy a gyujtastol vett atlag, nalam ugyanis volt olyan, hogy teletanknal kaptam 1010 km megteheto tavot, amikor kozut 90-100-as tempo utan tankoltam, de volt 630-650 km is, teli varosi par kilometeres tavok utani tankolasnal.
2017. aug. 27. 22:18
 8/11 anonim ***** válasza:
jó akkor nem pillanatnyi,hanem az elmúlt pár másodperc átlaga,így is vehetjük :D Nekem ha kiír mondjuk 1000km-t normál tempoban és elkezdem taposni neki akkor szépen 1 percen belül tuti,hogy már lecsökken,annak megfelelően,hogy mennyire taposom neki.
2017. aug. 29. 19:46
 9/11 anonim ***** válasza:
27% ban hasznos.... XDDDD Még jó,hogy itt mindenki jobban tudja,hogy az ÉN!! kocsim mit csinál :D
2017. aug. 30. 21:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért 27%, mert TE nem vagy képes megérteni, hogy az csak a te kocsid. Attól még más autó másként működik / működhet, de a legkevésbé sem visz közelebb a megoldáshoz ez az értelmetlen vita.
2017. aug. 30. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!