Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel vectra b X17DT 1996....

Opel vectra b X17DT 1996. váltóolajszint ellenőrzés és csere hogyan lehet?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 12:14
 1/8 anonim ***** válasza:
A váltó oldalán van egy szintellenőrző csavar, azt kihajtva lehet a szintet ellenőrizni, feltölteni is itt lehet. A váltó alján meg a leeresztőcsavar.
2017. aug. 20. 12:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudok róla, hogy az F18-on lenne alul leeresztőcsavar. Az alsó dekli levételével szoktuk leereszteni. Feltölteni lehet az oldalsó csavaron, de az jó nagy szívás mert ott minden útban van. Egyszerűbb fentről ha a kulisszánál leveszed a műanyag sapkát és az alatta lévő csavart kicsavarod, fél perc alatt belemegy az olaj egy sima tölcsérrel. :)

Cserénél az alsó deklinél a tömítést illik cserélni ez olyan 350Ft, feltöltésnél mehet bele picit több olaj is az előírtnál.

2017. aug. 20. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Az én válaszom általánosságban igaz, Mr McClane-é lesz a helyes ebben az esetben.
2017. aug. 20. 13:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Meg a gyári piros GM olajat rakd bele. Kb 2 liter kell.

De ezek élethosszig tartó olajak, nem kell cserélni, meg az Opel váltói a legjobbak az összes verdák között, bírják.

2017. aug. 20. 14:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Cseréltem már olajat F13-ban,F17-ben F18-ban. Frankó fémporos sáros dzsuva jön le ezekből is. Van is a műhelyben olyan F13-as váltó ami jobban sír mint egy Rába hidas Ikarus az autópályán :D

Az élettartam olaj majd megeszi a fogaskerekeknél képződő fémforgácsot és a váltó felül kibüfizi.. :D

5-10 évente nyugodtan le lehet cserélni az olajat a kréziváltóban, ha nincs GM olaj akkor akármelyik 70W90 vagy 80W90 jó még ezekbe.

2017. aug. 20. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:

akkor nézd meg, mi a gyári előírás ezeknek a váltóknak. Szintetikus GM SAE 75W85

Felül érdekesen jönne ki a vaspor, meg úgy mindenütt, amikor van egy mágnescsavar(szintjelző), ami megfog mindent.

Eddig 7 Opel volt csak nekem, egyiknek se volt baja a váltóval.

2017. aug. 20. 16:05
 7/8 anonim ***** válasza:

"Felül érdekesen jönne ki a vaspor, meg úgy mindenütt, amikor van egy mágnescsavar(szintjelző), ami megfog mindent."

Na de mi történik akkor, amikor a mágnescsavar felszíne telítődik? Akkor kering tovább a retek az olajban és ami puhább azt koptatja..

"Eddig 7 Opel volt csak nekem, egyiknek se volt baja a váltóval."

Gondolom mindegyiket folyamatosan 21 évig használtad, mert a kérdésben szereplő Vectra 21 éves és az sem kizárt, hogy még a gyári olaj van benne :D

2017. aug. 20. 16:12
 8/8 anonim ***** válasza:
A gyári előírás az tényleg GM SAE 75W-85 API GL4, viszont akármelyik hasonló besorolású olajnak jobbak lesznek a kenési tulajdonságai, mint egy 20 éve benne lévő gyári olajnak.
2017. aug. 20. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!