Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Daewoo Nexiák miért lettek...

A Daewoo Nexiák miért lettek ilyen olcsók?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, most tettem le a jogsit és egy olcsón fenntartható, nem túl kicsi (Swift), de vállalható autót keresek, így botlottam a Nexiába. Akár már 2-300 ezerért lehet kapni egész jó állapotú, klímás, szervó kormányos autókat 4 elektromos ablakemelővel (extrából nekem nem is kéne több). Tudom hogy nem sok presztízs értéke van egy Daewoo-nak, de még a nem sokkal fiatalabb, szervó és rádió nélküli, kurblis ablakkal ellátott, széjjel hajtott Dacia Loganok is drágábbak. Mi az oka ennek az olcsóságnak?

2017. aug. 19. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
A legfiatalabb Nexia es a legoregebb Logan kozott megkozelitoleg 7 ev van. Az szerintem nem eppen keves az autogyartasban. Amugy a kerdesedre nem tudom mi az egyertelmu valasz, de az en tippem az, hogy a biztonsag miatt ilyen olcsok. Ha Isten orizz baleseted van, egy Nexiaban mar kisebb sebessegnel is megtortenhet, hogy nem eled tul a balesetet, mig egy mas autoban azert valoszinuleg jobb eselyekkel indulsz.
2017. aug. 19. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Rozsdásodás, nincs presztízse, a márka tulajdonképpen megszűnt (még akkor is ha Chevrolett néven tovább élteti a GM), öregek, az extrák lehet már nem igazán működnek stb.

Tehát sok oka lehet.

2017. aug. 19. 22:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #1, igazad van, a Logan rossz hasonlat volt, ugyanis sokkal fiatalabb. De a Nexia ára megegyezik a Wartburgok és Ladák árával, pedig ott már elég nagy a kor és minőség beli különbség. A Logant csak a felszereltsége miatt hoztam fel példának.
2017. aug. 19. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:
A Wartburgok, Trabantok, Ladák azért ilyen "drágák" mert ritka a jó, rozsdamentes állapotú példány. No, meg azokat már csak hobbiból veszik az emberek.
2017. aug. 20. 08:05
 5/8 anonim ***** válasza:

A Nexia sajnos valóban nulla presztízzsel bír és az is eléggé valószínű, hogy nem túl biztonságos. Anno a légzsák és az ABS a legdrágább extrái közé tartozott és olyat még nem nagyon láttam, aki mindkettőt kérte is volna bele. Én is pont ezért cseréltem le egy jobban felszerelt, fiatalabb, japánabb vasra, de bár ne tettem volna. Azóta keresem, hátha megint eladó lesz :)

Nosztalgiát félretéve, ha találsz ennyiért rozsda nélkül, vedd meg, rosszul nem jársz. Az extrákkal én nem foglalkoznék ennyi idős autónál, több rá az esély, hogy nem működnek, mint arra, hogy igen. Maga az autó viszont megbízható technika, egyszerű, mint a régi Kadettek.

2017. aug. 20. 09:27
 6/8 anonim ***** válasza:

0 presztizse van, nagy csomagtartója miatt kedvelt a cigók körében, akik alól kirohadt a Lada, vagy az Omega :D

Idén adtam el a Nexiámat. Logannál egyébként sokkal kényelmesebb kocsi, "tele" extrákkal..

A pénz amiért elvitték... az vicc kategória, de nem akartam 2 kocsit fenntartani ha nincs kihasználva.

Brutál megbízható, ha karban van tartva, kimegy a világból, városban sokat eszik.

Sajnos rohadnak, papagarázsokból még ki lehet fogni szebb példányt, de 20-22 éves koruk miatt azért mindig lesz mit javítgatni rajtuk.

2017. aug. 21. 11:15
 7/8 A kérdező kommentje:
Lehetséges hogy Nexia lesz. Ilyen olcsó autót nem nagyon találok amik ilyen jó állapotban lennének. Talán újonnan sem tartozott a csúcsmodellek közé, de mégsem olyan szándékosan gagyinak tervezett autó, mint a Logan. Első autónak megfelel, 300 ezer forint nem pénz egy autóért, ráadásul akiknek volt azok szerint nagyon megbízható és kényelmes.
2017. aug. 21. 15:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Soha nem fogom elfelejteni, 1.638.840 forintért vettük 1997-ben, amikor már az alsó-közép kategória 3 milla körül ment. Tehát nem, nem volt egy drága autó újonnan sem :) De a mostani áron egy jobb állapotú darabot érdemes megvenni, pláne elnézve az alternatívákat ennyiért...
2017. aug. 21. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!