Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli gumi használata nyáron,...

Téli gumi használata nyáron, avagy étolaj mennyire tesz jót a gumiknak?

Figyelt kérdés
2017. aug. 18. 11:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én sohasem cserélgetem a gumijaimat. Nem azért, mert nem lenne rá pénzem, hanem mert évi 20ezer km alatti futásnál egyszerűen hülyeségnek tartom. Egy garnitúra gumi 7-8 év alatt jelentősen elöregszik, (akár mész vele, akár nem) ilyenkor szoktam cserélni új téli gumira.
2017. aug. 21. 11:33
 12/15 anonim válasza:

A téligumi az télre való, a nyári meg nyárra. Tedd a kettőt egymás mellé, és nyomd bele a körmöd. Észre fogod venni a különbséget.

A téli gumi nyáron sokkalta jobban kopik, mint a normális használatnál.

A nyári gumi télem meg olyan mintha olajos takonnyal bekent angolnát akarnál megfogni (tudniillik megdermed a guni szerkezete ezért elveszíti a rugalmasságát és nem tapad.)

A ennyire kardinális kérdése a családi költségvetésnek a gumi akkor a; add el az autód, b; vegyél 4 évszakos gumit. Bár ez is csak olyan tessék-lássék megoldás. Inkább add el a kocsit. És megszabadulsz a gondtól.

Az étolajos dolgot nem értem. Ha el akarod rakni nyárra, akkor autós boltba betérve vehtsz gumiápoló sprayt. Szépen lemosod a gumit, majd befújod spray-vel. Aztán mehet a garázs sarkába. Mielőtt visszapakolod ősszel az autóra letörlöd róla esetleg a port. Nekem a 6 éves gumik olyanok, mintha ujjak lennének. Sehol egy repedés, sehol egy keményedés. Csak a futófelület kopik.

2017. aug. 26. 08:05
 13/15 Guy Pearce válasza:
A téli gumi sokkal puhább lágyabb gumi ez télen amikor minden rideg jobban tapad mint a nyári gumi.Azért van az,hogy a nyári gumi nem tapad úgy télen mint a téli. Viszont téli nem bírja az 50 fokos vagy kitudja hány fokos aszfaltot ezért az meg nem jó nyáron.Télen téli gumi kell nyáron nyári gumi.Az ilyen átmeneti meg mittudom..nem tudom..miaz? A gumi tudja mikor milyen tulajdonságot vegyen fel?ez nagy átbaszás..olyan hogy 4 évszakos gumi nincs..illetve van átbaszás szinten.A gumit lehet ápolni szilikon sprével.Szépen megmosod megtörlöd tisztára és körbe fújod szilikon sprével,hogy ne repedjen ki.Minden más sületlenség ostobaság parasztvakítás.
2020. febr. 2. 19:02
 14/15 anonim ***** válasza:

Téli gumi nyáron az esőben a legrosszabb, mintha taknyon mennél. el lehet karistolni vele ha nincsen más, ahogy nyárival is a minuszokban. de durván fog kopni, és tönkreteszed a lamellák éleit. plusz ugye sokkal kisebb tapadás.

Ha nem akarsz csereberélni akkor kocasofőröknek ideális a négyévszakos gumi.

2020. febr. 2. 20:05
 15/15 anonim ***** válasza:
ja még egy. Étolaj? minek? ki akarod sütni a gumikat?
2020. febr. 2. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!