Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 70 km-re ingázáshoz milyen...

70 km-re ingázáshoz milyen autót vennétek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Munkahely váltás miatt lenne szükségem egy olyan autóra, mellyel a napi 2 x 70 km-t a leggazdaságosabban lehet megtenni. 1-1,5 M Ft között. Prius, esetleg szívódízel? Van normális Prius 1,5 M alatt? Szívódízelből mely típusok a nagyon alacsony fogyasztásúak, amikre nem is kell a gatyámat elkölteni? Nem kell nagy autó, egyedül járok vele.

Előre is köszi

2017. aug. 16. 13:09
 1/8 A kérdező kommentje:
Kicsit olcsóbb árkategória, de a tizenpár éves Peugeot 206-ról 1.4 HDI motorral mi a véleményetek? 4,3 literre írja az átlagfogyasztást. Igazból ha 5 alatt van az jó. 2.0-s benzines kocsim van, az 8,5 körül fogyaszt, azzal nem szeretnék ingázni.
2017. aug. 16. 13:19
 2/8 anonim ***** válasza:
53%

Priussal az a probléma, hogy 52km/h felett automatikusan beindul a benzinmotor, csak villannyal nem tudod ezt a távot megtenni, mellesleg ebben az árfekvésben nem is fogsz tudni találni.

Mindenképpen van kis motorral rendelkező, kisautót vegyél (pl VW Polo, Suzuki Swift II ...stb.), vagy pedig dízelt.

Utóbbinál a szervízköltségekkel is kell számolni, ami a folyamatos ingázásnál korábban elő fognak jönni.

2017. aug. 16. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:

Kollégám is napi 2x70 km-t ingázik Bp-re autópályán.

1.4 D-4D Corollát vett. Három éve elégedett vele, jól bírja.

2017. aug. 16. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
53%
Szívó D-ből többek közt a VW 1.9 SDI-je igaz igás öszvér, ha pedig fogyasztásbajnokot keresel, akkor Saxo/106 az 1.5-ös motorral verhetetlen filléres dízel.
2017. aug. 16. 15:54
 5/8 anonim ***** válasza:

2-es Focust használok napi 2*60 km-re, gyorsforgalmi út + át a városon (ebből 6-7 km a város, a többi 110-120+ km/h-s szakasz).

Nem kell annyira félni a turbotól, a részecskeszűrőtől inkább, bár ilyen felhasználás mellett az is bírhatja.

Jó, könnyen dumálok, mert hiába 12 éves, új kora óta nálam van. Így nyáron 5-5,2 között el tudok vele menni 100 km-t, nem kímélős üzemmódban. Volt, hogy 105-110 közötti gyorsforgalmis tempóval és a városban óvatoskodva levittem a fogyasztást 4,8-4,9 közé, de ki ér rá arra? Így is sok időm elmegy vele, nem ám még ha lassabb vagyok.

2017. aug. 16. 17:03
 6/8 anonim ***** válasza:

200km/nap távolságot ingázok autópályán. Erre a célra egy 1.7CDTI (igen, változó geometriás turbóval, intercoolerrel szerelt, de még gyárilag részecskeszűrő nélküli CR-dízel) Opel Astra H-t vettem.

Használtan vettem 5 éve, az általad megadott értékhatáron belül.

Ez alatt szűrőkön, olajcseréken kívül mást nem költöttem rá. Annak ellenére hogy a benzines tulajok előszeretettem terjesztenek olyan rémhíreket, hogy a dízelek szervizelése évente milliós tétel.

ESP, ASR, oldal, függöny és frontlégzsákok megtalálhatóak benne, 5 csillagos törésteszt. Én inkább ebben a már modernnek mondható autóban érzem biztonságban magam, mint valami öreg 20 éves szívódízelben. De te tudod... Biztonságosan lehet vele előzni, mert gázadásra azonnal ugrik, nyomatékos, nem kell visszaváltani. 140km/h-s autópályázásnál 5,5-5,8 literrel elvan, országúton 5 alatt.

De semmire nem akarlak rábeszélni. Én nem bántam meg ezt az autót, pedig mikor vettem sokan már akkor is köpködtek a modern dízelekre.

2017. aug. 16. 19:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! 1.7 CDTI van a családban, igaz G-Astrában. Munkásautó, túl a 400-on, és húzza az igát, mint újkorában, igaz oda is van rá figyelve. Nekem még nem volt dízel autóm, de megannyi rémtörténetet hallottam turbóról és kettőstömegű lendkerékről.. :)

Lenne lehetőségem használni egy 16 éves 1.6-os benzines franciát (Megane) is, 6,2-6,5-ös átlagfogyasztással. Az már mondjuk annyira nem fájna. Peugeot 1.4 HDI vagy tányleg az Opel 1,7 CDTI - utóbbit Corsába szerelték vajon?

2017. aug. 23. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen, C és D Corsában volt 1.7 CDTI:

[link]

2017. aug. 23. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!