Kromofággal leöntöm az autót, mi történik? Vagy fékolajjal? Fontos
Ezek az újabb kromofágok már valahogy nem olyan erősek mint régen. Alumíniumról próbáltam újonnan vett kromofággal lemosni festéket és nem az elvárt módon boldogult vele. A régebbiek sokkal hatékonyabbak voltak. Valszeg csak a lakkot fogja felmarni.
Szerintem az újabb fékolajak se olyan agresszívak már mint a régebbiek de ezt nem próbáltam mert nem erre való.
Amúgy miért kérdezed?
Ha nem rögtön takarítod le mosószeres vízzel,akkor ott javítani kell,vagy újból fényezni.Ez attól is függ,hogy mennyi ideig érintkezett az anyaggal,hőkamrás,vagy nem,és milyen minőségű a fényezéshez használt festék,lakk.
Abban igaza van az egyik válaszolónak,hogy a mostanság forgalomban lévő Kromofág már nem az a minőségi festék eltávolító mint volt.Ez már használható is lehetne gumikesztyű nélkül ,mert nem marja az emberi bőrt és a festéket sem olyan erősen,gyorsan oldja mint valamikor.
A fékfolyadéknak több idő kell,de viszont,ha elindul a reakciót,akkor nagy valószínűséggel fémig kell lemunkálni a festéket,mert különben ha beleivódott ott nem tapad meg a friss fényezés az alsó festék rétegen,ha nem sűrű, pontszerű helyek maradnak.
Ha rövidebb idei marad rajta,akkor erősen mattít.
Mi olajfestéket akartunk leszedni a csempéről, nem jött könnyen.
Egy réteg 20 percet vártunk, aztán újabb 20 perc még egy adag. Utána jött le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!