Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kromofággal leöntöm az autót,...

Kromofággal leöntöm az autót, mi történik? Vagy fékolajjal? Fontos

Figyelt kérdés

2017. aug. 13. 18:50
 1/5 anonim ***** válasza:
Rendőrségi feljelentés, szándékos károkozás stb. Aztán ezt majd visszakapod valamilyen formában te is.
2017. aug. 13. 18:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem erre gondoltam,hanem az autóval mi lesz?Lemarja a festéket?
2017. aug. 13. 18:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezek az újabb kromofágok már valahogy nem olyan erősek mint régen. Alumíniumról próbáltam újonnan vett kromofággal lemosni festéket és nem az elvárt módon boldogult vele. A régebbiek sokkal hatékonyabbak voltak. Valszeg csak a lakkot fogja felmarni.

Szerintem az újabb fékolajak se olyan agresszívak már mint a régebbiek de ezt nem próbáltam mert nem erre való.

Amúgy miért kérdezed?

2017. aug. 13. 19:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha nem rögtön takarítod le mosószeres vízzel,akkor ott javítani kell,vagy újból fényezni.Ez attól is függ,hogy mennyi ideig érintkezett az anyaggal,hőkamrás,vagy nem,és milyen minőségű a fényezéshez használt festék,lakk.

Abban igaza van az egyik válaszolónak,hogy a mostanság forgalomban lévő Kromofág már nem az a minőségi festék eltávolító mint volt.Ez már használható is lehetne gumikesztyű nélkül ,mert nem marja az emberi bőrt és a festéket sem olyan erősen,gyorsan oldja mint valamikor.

A fékfolyadéknak több idő kell,de viszont,ha elindul a reakciót,akkor nagy valószínűséggel fémig kell lemunkálni a festéket,mert különben ha beleivódott ott nem tapad meg a friss fényezés az alsó festék rétegen,ha nem sűrű, pontszerű helyek maradnak.

Ha rövidebb idei marad rajta,akkor erősen mattít.

2017. aug. 13. 20:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Mi olajfestéket akartunk leszedni a csempéről, nem jött könnyen.

Egy réteg 20 percet vártunk, aztán újabb 20 perc még egy adag. Utána jött le.

2017. aug. 13. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!