Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valaki A00-sként kárt okoz...

Ha valaki A00-sként kárt okoz másnak, akkor M2-be sorolják vissza, függetlenül a kár mértékétől?

Figyelt kérdés
2017. aug. 10. 20:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

függetlenül attól igen.

Ha egy apró karcot okoztál aminek az eltüntetése 10e Ft, akkor azt jobb ha kifizeted a biztosító bevonása nélkül.

2017. aug. 10. 20:42
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!:)

Szerencsére nem okoztam senkinek sem kárt, csak felmerült bennem a kérdés, ezért érdekelt.

Azt hiszem jobb lesz ha mindig tartok magamnál akkor elegendő pénzt az ilyen esetekre, biztos ami biztos.

2017. aug. 10. 20:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem muszáj hogy ott legyen nálad kp-ban.

Pl nemrég egy kollégám autójában ültem, aki bebambult és elvitte egy másik autó tükrét. Elérhetőséget cseréltek, a fószer megjavíttatta a tükröt, e-mailben elküldte a számlát, a kollégám meg átutalta neki a pénzt.

Szerintem ez így rendben van és korrekt mindkét fél részéről. Én pl fogalmam sincs, hogy mennyibe kerül az autómhoz egy tükör. Így azt se tudnám, hogy a helyszínen kp-ban mennyit kérnék.

2017. aug. 10. 21:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Azért ritka, hogy ennyire bízzanak egymásban az emberek. Én nem bíznék.

Úgy szokták még, hogy kitöltik a kárbejelentőt, de adnak egymásnak pár napot rendezni az ügyet. Ha a vétkes kifizette a kárt, akkor a vétlen visszaadja a kitöltött kárbejelentőt, esetleg alá is írnak valamit, hogy semmis az egész.

Én ilyen esetben KP-t adnék személyesen. Ha elutalom a pénzt, akkor a másik fél vagy köcsögségből direkt lejelenti a biztosító felé, vagy csak azért jelenti le, hogy megkapja a biztosítótól is a pénzt.

Lehet itt mondani mindenfélét, a magyar emberek patkányok. Egyszer kicsit keményebben kellett fékezzek. A mögöttem jövő kocka merci belémcuppant hátulról. Szét is törtek az üveg fényszóró búrái. A srác úgy szedegette a darabokat. Megnéztem a kocsimat. Kb egy negyed centis pici apró csíknyi sérülés keletkezett a műanyag lökhárítómon. Kisebb mintha nekitolattam volna valaminek gyengén.

Megmondtam a srácnak, hogy látom ő rosszabbul járt, végigsimítottam a lökhárítót és mondtam, hogy nem kell kárbejelentő. Azt mentem a dolgomra.

Minden ismerősöm mondta, hogy miért nem kértem valamennyi pénzt. Nekem a bőr lesülne a képemről még követelőzni amikor semmi károm nem keletkezett. Nah, ilyen a magyar ember. Ebből indulj ki amikor alkudozol, védd be magadat!

A KP amúgy nem rossz, a legjobb ilyen esetben ha nem is töltötök ki semmit.

2017. aug. 10. 21:59
 5/5 anonim ***** válasza:

A dologhoz hozzátartozik, hogy céges autóval történt az este, amiben nem volt(!) kárbejelentő.

Valamint olyan helyszínen ami mindkét félnek 300-300km-re volt más-más irányba. Tehát miatt utólag aláírogatni elég elég macerás lett volna. Személyi ig. számot, lakcímet, stb azért felírták.

2017. aug. 10. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!