Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Keson jon meg az olajnyomas...

Barniiiiiii kérdése:

Keson jon meg az olajnyomas e39 520d bmw-n?

Figyelt kérdés
Van egy e39 2001es 520d bmw-m,2 hete volt olajcsere,mobil 5w40es olajat kapott es muller szurot,azutan azt figyeltem meg hogy ha az auto tobb orat all es az inditas utan az olajnyomas jelzo lampa egve marad 3-5 masodpercig hallatszik a motor szarazon jar addig. Mi okozhatja? Ez a par masodperces olajnyomas keses mekkora kart okozhat? Koszonom!

2017. aug. 10. 08:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Vagy az olajrendszerben beépített visszacsapó szelep nem zár rendesen kopás vagy kosz miatt,vagy a főtengely és hajtókarcsapágyaknál és a vezérműtengely és háza közt már megnőtt az illesztési hézag a kopás miatt és elengedi az olajat.

Ha ez rendszeres indításkor,akkor a fém a fémen fut addig még az olajnyomás fel nem épül ,addig jelentős a kopás.Főleg erre érzékenyek a csapágyfémmel bevont főtengely,hajtókar csapágyak.

Mielőbb orvosolni kell a hibát.

2017. aug. 10. 08:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha kopott lenne a motor ezt regebb is csinalta volna en arra gondolok, ez a jelenseg az olajcsere utan jelentkezett es minden reggel elofordul.
2017. aug. 10. 09:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Figyelj kérdező, hiába próbálod megmagyarázni, miért nem olyan nagy gond ez, attól még elég nagy gond. De persze nekünk mindegy, hogy neked milyen gyorsan fog szétkopni a blokkod, főleg télen, -25 fokban hidegen índítva, olaj nélkül. Nem itt kell kérdezgetni, hanem szerelőhöz visszavinni.
2017. aug. 10. 11:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Még itt szarakdsz és járkálsz az autóval,addig a főtengely és csapágyai gatya lesz,ha most még nem azok.Egy főtengely köszörülés sem lesz megoldás addig sem még ezt a hibát ki nem javítják.A köszörülést meg kellene előzni.

Szerintem a nyarat nem éli túl ez a motor így.

Szerelő rögtön.

Én az első voltam.

2017. aug. 10. 14:07
 5/6 A kérdező kommentje:
Azert kerdeztem itt hatha valakinek volt hasonlo gondja es elmondja mi segitett neki, tudom hogy nagy gond maskepp le sem szarnam... szerelokokrol annyit hogy egyikuk sem tud semmi konkretat mondani,vagy tul hig olaj,vqgy olajszuro,vagy pompa vagy millio egy dolog. Most prbalgassam ahelyett hogy megkerdeznem itt is hatha... nem errol szol az oldal?
2017. aug. 10. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem gondom volt ilyen,ha nem tapasztalatom másik autókkal.

A lényeg az,hogy így kinyírod a motort.de gyorsan.

Ha egy jó rendszerbe olyan híg olajat töltenél,minta víz,a nyomásnak nem,de a kenésnek fel kellene épülni a gyorsan odajutó olajtól.Mire a motor beindul már lennie kellene,annyi minimális olajnyomásnak is ,hogy a csapsüllyedés ne jöjjön létre,aminek a kopogó hang a jele.

Első lépésben az olajszűrőt cserélném,mert az is vissza engedheti az olajat,abban is van ilyen szelep,és az is sok idő még ezt feltölti,csak utána az olajpumpát.

2017. aug. 10. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!