Üdv mindenkinek! Nemrégiben vettem egy Renault Clio III autót.1.6-os 16 szelepes 65kw-os. Vajon miért 65kw-os míg majdnem minden testvére 82kw-os? Mindenhol rákerestem, de semmi! Csak hozzáértő (biztos) választ szeretnék!
Köszönöm szépen a gyors és határozott választ!
És azt nem tudnád megmondani hogy mivel másabb? Mert csak vezérléssel nem lehet ekkorát változtatni és roppantúl érdekel hogy mivel! mert ugyan úgy 1.6-os ugyan úgy 16 szelepes és egyik se turbós vagy ínyektoros!
Szerintem csak szoftveresen van megváltoztatva a motor- karakterisztika. Próbáltam keresni neten egy komplett összefoglalót, de nem találtam az alábbi témában:
Nyugat-Európában (főképp Németországban és Franciaországban) már nagyon régóta teljesítmény alapú adóztatás van (új autók forgalomba hozatala esetére)
Emiatt bizonyos gyártók pont a megadott teljesítmény-szint alá lövik be (szerintem csak papíron) a paramétereket, így próbálva kedvezőbb árszintre helyezni az autóikat.
Én az gondolom (biztosat nem merek állítani), hogy ennek a 65kW-os értéknek is ez az oka (Peugeot is gyárt 65kW-os motort).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!