Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jégesős idő esetén melyik a jobb?

Jégesős idő esetén melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Ha beállok egy fa alá, VAGY ha kinthagyom az autót a szabad ég alatt?

Garázs sajnos nem opció.

Melyik a jobb eset?

Az autók megsérülnek, ha kinthagyják őket egy jégesőben Mo.-on? (sok kicsi horpadás lehet?)

Köszi.

2017. aug. 8. 09:58
 1/8 anonim ***** válasza:

A fa védi kicsit, de ha nagyon nagy a vihar, akkor lehet, hogy pont a fa dől rá, vagy ágak szakadnak le :)

Én is szabad ég alatt állok. Nemrég volt jég, de nem túl nagy. Nem lett baja szerencsére. Néztem az ablakból, sok szomszéd próbált átállni olyan helyre a parkolóban, hogy fa alatt legyen. Szóval biztosan véd valamit. Páran pedig vittek le pokrócot és azzal takarták be.

2017. aug. 8. 10:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet venni takaróponyvát ami bírja a jeget, bár elég horror ára van. De pl dió nagyságú jég ellen is véd, ami sokkal nagyobb kárt tenne az autóban.

[link]

Ha a fa alá állsz akkor lehet pont egy leszakadó faág okozza a legnagyobb kárt.

2017. aug. 8. 10:47
 3/8 anonim ***** válasza:

a fa alatt sem jobb sokkal. egyszerűbb ha rádobsz egy plédet.

Igen, megsérülnek. Néha látni egy-egy jégeső-horpadásos autót. De volt olyan is, hogy svájcban egy szabadtéri autókereskedést talált meg a jégeső. Néhányat ide is hoztak belőlük(féláron)

2017. aug. 8. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Pokrócot, plédet, szőnyeget rádobni. Igazából bármi textil jó. Fa alatt nem jó ötlet viharban
2017. aug. 8. 13:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Viharban minden fát el kell kerülni messzire, nemhogy direkt alá állni. Nemrég volt egy vihar, egy hatalmas nagy fa kidőlt nálunk a parkban, tragédia is történhetett volna. Szóval a lényeg, hogy a fa teljesen egészségesnek tűnt, még így kidőlve sem látszott rajta korhadás. Szóval egészségesnek tűnő fa alá sem állj.

Nagyon brutális jégeső kell legyen ahhoz, hogy meglátsszon az autón. Szerencsére kicsi az esély erre, ezek az "átlagosabb" jégesők a fényezésnek sem ártanak.

Júniusban is elkapott engem útközben egy nagy jégeső + eső kombó, 2 métert ha láttam, mindenki félrehúzott. Én inkább 30 km/h-vel továbbgurultam, mert sok fa volt a környéken. 2 perc múlva kint is voltam a viharból.

2017. aug. 8. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
talán a fa jobb,de az a legjobb,ha legalább valami fal mellé állsz.
2017. aug. 8. 18:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos CASCO-nál jobban semmi sem véd a jégeső ellen.
2017. aug. 8. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Jégesőben cikk-cakk vonalban kell menni, hogy nem találjon el. :-))
2017. aug. 9. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!