Ford mondeo mk4-autómban egyik naprola másikra nem nyilik a csomagtér ajtó, a nyitó jó, kiprobáltuk de olyan mintha nem kapna áramot, biztositékok is jók, Van valakinek ötlete, hogy mi lehet?
Milyen távirányítód van hozzá? Olyan amin van külön gomb a csomagtérhez?
Ha igen, azzal próbáld meg nyitni.
Nekem Focus kombim van, ott ugye a rendszám fölötti műanyagban van egy mikrokapcsoló, amivel nyitni lehet. Gyakran víz tud jutni a mikrokapcsolóba, egy idő után feladja és semmi reakció úgy, hogy központival kinyitod és kézzel próbálkozol. Távirányítóról viszont megy, kattan és lehet nyitni.
Nem láttam még ilyen közelről 4-es Mondeot, de egy próbát megér.
Ha nincs rá külön gombot, vagy azzal se megy, akkor lehet még pár dolog - írd le mit tapasztalsz és visszatérünk rá.
A távirányitón van külön csomagtér nyitás ,arra sem reagál.
Szintén a rendszám fölött van a mikrokapcsoló. Képtelen vagyok kinyitni, még vésznyitó sincs rajta .:-(Kint volt a kocsi a napon nem lehet valami relé felmelegedett és meghalt?
Nem hiszem, bár aztán akármi is elképzelhető. :)
A relék egész jól bírják magát a hőt, ez a 70-80 fok, amire fel bír menni az autóban a hőmérséklet nem öli meg őket önmagában.
De ha távirányítóra sem, akkor a mikrokapcsolós vonalat kizárhatjuk.
Biztosíték is jó, az otthoni, szerelés nélküli történet szerintem itt véget ér - a következő lépésnél már bontani kell és mérni, szóval azt lehet jobb ha szakemberre bízod.
Kombi vagy lépcsőshátú? Mert utóbbiba élmény lesz bebújni...
Kiegészítés #5-höz, mert utánaolvastam angol fórumon gyorsan: a kesztyűtartónál elvileg hallanod kellene kattanást ha nyomod a nyitót, ott lakik a reléje a csomagtérnek. Ha nem kattan, akkor lehet relé.
Volt olyan, akinél mechanikus baj volt és sikerült úgy kinyitni, hogy egyik delikvens nyomta lefelé a csomagtérfedelet, a másik meg nyomta a csomagtérfedél nyitógombját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!