Egy generátorban mi okozhatja a diódasor leégését?
Figyelt kérdés
Egyik pillanatról a másikra leégett a diódasor az autó generátorában. Mi okozhatja ezt, hibás feszültségszabályzó vagy egy zárlat valahol?2017. aug. 4. 17:33
1/5 anonim válasza:
Akksi +-felcserélése kinyírhatja,de ez sem jellemző.
Azonban vigyázz,mert szeretnek a villamosságisok elkábítani mindenféle szöveggel,mint pl.diódasor,/szinte mindig ezt mondják/,mellyel jól lehúzhatnak holott lehet egy egyszerű feszszabályzó lazulás,kopott szénkefe,
Illetve kábel törés-szakadás...
Nézesd meg egy másik helyen is mert óriási a lehúzás pláne ha laikus vagy...
i
2/5 A kérdező kommentje:
Magam szedtem szét a generátort és láttam a szétégett diódákat. Ezért érdeklődöm, mi okozhatta.
2017. aug. 4. 19:52
3/5 kiitos válasza:
Túlterhelés, túlmelegedés,zárlat , túlfesz,hibás diódák,sérülés, vezetékhiba, vagy valami más
4/5 anonim válasza:
Az én autómban pl gyárilag alulméretezett a generátor, mert csak 110A-es. Egy ideig bírja, de a folyamatos túlterheléstől előbb utóbb feladja és kiég. Ezért átlag 2 évente generátrofelújítás a program. :)
Ha már régebbi a kocsi, kicsit oxidosak már a csatlakozók, akkusaruk, akkor az még inkább terheli az amúgy is túlterhelt generátort. Pl ezért is kiéghet.
5/5 anonim válasza:
Zárlat. más nem. a zárlat meg egy lassú folyamat vége.a generátor kimenetétől az akksin keresztül a testig bárhol lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!