Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a nívópálcán nem látok...

Ha a nívópálcán nem látok olajat miután kihúzom akkor az azt jelenti hogy nincs a kocsiba olaj?

Figyelt kérdés
2010. máj. 23. 09:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
2 hónapja vettem a kocsit,a szervízkönyvben az olajcseréhet 2005 van írva.
2010. máj. 23. 10:03
 12/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mielőtt elindulnál bárhová is, ha nem is szerelővel, de legalább egy tapasztalt autó vezetővel, aki tisztában van vele hogy tényleg van e benne olaj nézesd meg! Nagyon nem mindegy az sem hogy milyen mennyiség van benne, mert az is baj ha túltöltöd! A nívópálcán a minimum és maximum jelzés között kell mutatnia, de az sem "egészséges" az autónak ha minimumon van, mert ha a motor bizonyos részei nem kapnak elegendő kenést az hosszú távon károsíthatja (a másik az, ha minimumom van és az még csökken is akkor már alatta lesz:)). Ha nem tudod mikor volt olajcserén az autó, inkább cseréltesd le az olajat. Felelőtlen tulajdonosok eladják az autót, az olajcserén spórolnak, már úgyis eladják, nem foglalkozik vele az új tulajnak milyen hátrányai lesznek ebből.
2010. máj. 23. 10:11
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ jövőhéten viszem olajcserére,remélem nem egy rossz autót vettem.Mert most már nem vagyok biztos semmiben.Köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 23. 10:14
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Gondolom van jogosítványod és nem vagy egy autószerelő a kérdésedből kikövetkeztetve.Viszont amikor letetted "talán" a jogsidat hanyadszorra buktál el a műszaki vizsgán??? Ott ugyanis belevésik a parasztba,hogy a motorolaj szintjének álló helyzetű motornál a nívópálcát kihúzva a két jelzés között kell lennie. Ez az optimális szint!!!!!!!!!

Ezt még a szőkék is tudják szerintem!

2010. máj. 23. 21:01
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen,még a márka szervízben is lehet olyan hülyeségeket hallani,hogy egy olajcserével el lehet menni akár 50000 Km-ert is. Bárkit be lehet palizni ilyen dumával,de bele kell gondolni egy picit,hogy miből élne meg a márkakereskedés,ha nem megy az új autó biznisze? Naná.hogy a szervízből pótolják ezeket az összegeket,nem kis rezsiórabérrel.
2010. máj. 23. 21:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem buktam meg egyszer sem minden vizsgám elsőre sikerült.Nő nagyok és nem szőke légyszíves ne beszélj így velem mert én téged nem bántottalak.Feltettem egy kérdést és ennyi ezzel én szerintem senkinek kárt nem okoztam.A normális válaszokat köszönöm.
2010. máj. 24. 08:40
 17/22 anonim ***** válasza:

Általában kedves Női tulaj nem a kocsiban szokott lenni az olaj,hanem a motorban. Bár akadnak olyanok is,akik utántöltés gyanánt tárolnak a csomagtartóban egy flakonnal. Ez utóbbi van a kocsiban ! A nívópálcát sem a kocsiból húzod ki,hanem a motorból. Vagy mégsem!? :D

Végezze el a motorolaj-szint ellenőrzését! Mutassa meg, hol tölthető be a motorolaj!

* Szintjelző pálcával (nívópálca) ellenőrizzük úgy, hogy a nívópálcát kihúzzuk, letöröljük, majd visszadugjuk

a helyére, és ismét kihúzva látjuk mennyire ér bele az olajba, a min. - maximum. (a két jelzés közötti

távolság 1 liter olaj) jelzés között legyen. Az olajat a motor tetején található beöntőnyíláson tudjuk beönteni.

* Utántöltés: ugyanolyannal, amilyen a motorban van.

* Ha a motorolaj-szint rendszeresen csökken, szerelőhöz kell fordulni.

2010. máj. 24. 20:19
 18/22 anonim ***** válasza:
2010. máj. 24. 20:20
 19/22 A kérdező kommentje:
A motor hol van kedves FÉRFI válaszoló talán anyámba ?Szerintem a kocsiba nem?
2010. máj. 25. 05:49
 20/22 anonim ***** válasza:

Kár felhúznod magad kedves kiccica! Beláthatod,hogy egy autó kezelése nem csak a gázpedál padlóig való benyomásából áll! Van még mit tanulnod...

Amúgy meg Google a barátom !

2010. máj. 25. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!