Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó vásárlást lehet úgy...

Autó vásárlást lehet úgy intézni, hogy névre átírás után kelljen csak kifizetni a vételárat?

Figyelt kérdés
2017. júl. 30. 13:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez már az eladóval történő megbeszélés kérdése.
2017. júl. 30. 13:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Ilyenbe nem hiszem, hogy bárki belemegy. Bár biztos vannak ilyen hülyék. De most átíratja rám, utána szevasz. Lelépek és ennyi.
2017. júl. 30. 14:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Ha a másik oldalt nézzük, akkor én meg kifizetem előre a vételárat, aztán majd az okmányirodában derül ki, hogy valami miatt nem lehet átiratni.
2017. júl. 30. 14:19
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Jogos az érved. De akkor sem fog belemenni senki sem.
2017. júl. 30. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem!

De az eredetiség vizsgálatot az eladó fizesse!

2017. júl. 30. 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:

Erre való az eredetiségvizsgálat.

Senki nem lesz hülye aláírni egy adásvételit

Amúgy szokott lenni benne egy ilyen kitétel:

"7. Felek tudomásul veszik, hogy az eladás bejelentésének ténye a teljes bizonyító erejű magánokirat benyújtása

esetén sem jegyezhető be, ha a bejelentés tárgyát képező járművön érvényes forgalmi korlátozás szerepel a

nyilvántartásban. Ebben az esetben a bejegyzés teljesítését az eljáró hatóság elutasítja."

Magam részéről, ha eladó lennék, ez csak úgy lenne lehetséges, hogy az autó vételárát teljes egészében ügyvédi letétbe tesszük. Az átírás megtörténte után pedig elmegyünk a pénzért. Természetesen az indítókulcsokat csak a pénz átvétele után adnám oda. Ameddig a pénz nincs nálam, a vevő nem vihetné el az autót.

2017. júl. 30. 15:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Befáradtok az eladóval az okmányirodába, húztok sorszámot a gépjárműves ügyintézőhöz, az eladónak ugye kiadja az infót, te meg ott ülsz és meghallgatod.
2017. júl. 30. 16:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet. Én már többször is vettem úgy autót, hogy a kereskedőnél lefoglalóztam, majd mikor elintézte a névre írást és a többi sallangot, akkor mentem érte és fizettem ki. A legutóbb két éve januárban vettem így autót.
2017. júl. 30. 20:06
 9/12 anonim ***** válasza:
Kereskedőknél kilehet fizetni a teljes pénzt. Ott nincsenek olyan gondok, hogy nem írják át. Általában ők mennek el mindig és átírják neked, kivétel, ha nem kéred. Tehát egy kereskedőnél nyugodtan kilehet fizetni a vétálárat, ott az átiratással nem fog átverni, hiszen perelheted nagyon csúnyán. Magánszemélynél ez már másképp működik. Senki se olyan, hülye, hogy először átírassa rád.
2017. júl. 31. 09:08
 10/12 anonim ***** válasza:
Ez a névreiratás egy akkora átverés a mai napig, hogy csak na! Behoznak egy autót kintről, és hirdetik, hogy névre iratva kapod meg, nem kell sehova se menned.... te örülsz, mert nem kell futkoznod, ellenben 2-3 napig még nem kapod meg az autót a vételár kifizetése után. Csórikám elintézi neked a kinti adásvételivel (ami előre ki van töltve), így nem szerepel a csórikám neve, ergo nem tőle veszed, ő egy fantom személy az adásvételben. Aztán eltelik 2-3 hét, a MOTOR LEKÖNYÖKÖL, kilép a hajtókar a motorból, elszakad a vezérműszíj és szét b@rmolja a motort, akkor kinek reklamálsz? A kinti tulajdonost tudnád felelőségre vonni, de őt nem fogod ezzel megkeresni, mert ő nem neked adta el az autóját, azt csinálsz vele, amit akarsz.... Némi kényelemért az emberek képesek a szavatosságot kockáztatni!!! Felelőtlenség!
2017. júl. 31. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!