Üdv! Autótisztítás házilag, ötlet?
Ki kellene takarítanom a kocsimat, mert picit koszos. Várom az ötleteket, hogy a tetőkárpitból mi hozza ki jól a koszt, a napellenzőket mivel tisztítsam meg, hogy ne legyenek koszosak, illetve a szőnyegre / ülésekre mi a leghatékonyabb szer, ami kihozza a koszt, és nem horror drága!
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Csak sima kefével keféljem az ülést, vagy esetleg szappanos vízzel?
A kalaptartóról a koszt a rongy nem hozza le, mert ilyen bolyhos anyagú, de ott majd segít a porszívó.
Ablaktisztítós flakonba tiszta víz, bespriccelem a kárpitot, aztán felviszem a kívánt felületre a kárpittisztítót, utána kefélem, és ronggyal törölgetem?
Ha így van, akkor először egy donorkocsin kipróbálom, aminek hasonló a tetőkárpitja, nem akarom elrontani. :)
Nekem kárpitokra, szövetszőnyegekre a Vanish szőnyegtisztító jött be leginkább. Azzal átkefélem a szövetet, hagyom megszáradni és utána átporszívózom.
Amúgy a Sonax autóápolási termékeit használom. Jók, árban, minőségben középkategória.
A tetőkárpitot 12 év alatt soha nem tisztítottam még. Ennek ellenére most is úgy néz ki, mint amikor kigurultam a kocsival a szalonból. El nem tudom képzelni, az hogy tud összepiszkolódni.
Az én autóm igen le volt lakva belülről, a tetőkárpit tiszta ujjlenyomat, meg kosz.. nem is értem.
Köszönöm a tanácsokat! :)
# 14!
Na, ez igaz, erre nem gondoltam, mert soha nem cigiztem. Ha meg az előző tulaj volt olyan farok, hogy olajos kézzel bontotta le, attól is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!