Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Autótisztítás házilag,...

Havas Levente kérdése:

Üdv! Autótisztítás házilag, ötlet?

Figyelt kérdés

Ki kellene takarítanom a kocsimat, mert picit koszos. Várom az ötleteket, hogy a tetőkárpitból mi hozza ki jól a koszt, a napellenzőket mivel tisztítsam meg, hogy ne legyenek koszosak, illetve a szőnyegre / ülésekre mi a leghatékonyabb szer, ami kihozza a koszt, és nem horror drága!

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2017. júl. 24. 18:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Csak sima kefével keféljem az ülést, vagy esetleg szappanos vízzel?

A kalaptartóról a koszt a rongy nem hozza le, mert ilyen bolyhos anyagú, de ott majd segít a porszívó.

Ablaktisztítós flakonba tiszta víz, bespriccelem a kárpitot, aztán felviszem a kívánt felületre a kárpittisztítót, utána kefélem, és ronggyal törölgetem?

Ha így van, akkor először egy donorkocsin kipróbálom, aminek hasonló a tetőkárpitja, nem akarom elrontani. :)

2017. júl. 24. 21:35
 12/17 crudy ***** válasza:
Igen mindenkepp probald ki :). A flakonba tiszta venish az jo, es mindig nyomsz oda ahol kefelsz de en onteni szoktam aztan amikor nedves ronggyal torlom at akkor az fel szokta higitani es tiszta hab lesz az egesz. A belterre nem ajanlok ilyet mert ehez sok viz kell h kimossa a foltot es ahoz ki kell venni az ulest, elotte erdemes megprobalni turtle waxos karpittisztitoval vagy van az a masik marka aminek nem jut eszembe a neve de ugyan ugy tesco es az autos cuccoknal van egy kulon polca neki. Minden termek narancssarga es talan egy viking van rajta?! Ha az nem szwdi ki akkor ules ki es venish, viz, ki a bapra egy delutan ejszakat es kesz. De nedvesen semmikepp ne rakj vissza semmit a kocsiba.
2017. júl. 24. 21:48
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem kárpitokra, szövetszőnyegekre a Vanish szőnyegtisztító jött be leginkább. Azzal átkefélem a szövetet, hagyom megszáradni és utána átporszívózom.

Amúgy a Sonax autóápolási termékeit használom. Jók, árban, minőségben középkategória.

A tetőkárpitot 12 év alatt soha nem tisztítottam még. Ennek ellenére most is úgy néz ki, mint amikor kigurultam a kocsival a szalonból. El nem tudom képzelni, az hogy tud összepiszkolódni.

2017. júl. 25. 13:22
 14/17 crudy ***** válasza:
Hat ugy h sokan szeretnek dohanyozni a kocsiban es attol szep barna lesz.
2017. júl. 25. 15:22
 15/17 A kérdező kommentje:

Az én autóm igen le volt lakva belülről, a tetőkárpit tiszta ujjlenyomat, meg kosz.. nem is értem.

Köszönöm a tanácsokat! :)

2017. júl. 25. 16:39
 16/17 anonim ***** válasza:

# 14!

Na, ez igaz, erre nem gondoltam, mert soha nem cigiztem. Ha meg az előző tulaj volt olyan farok, hogy olajos kézzel bontotta le, attól is lehet.

2017. júl. 25. 19:58
 17/17 crudy ***** válasza:
Hoogyne. Egyebkent nekem is erthetetlen mert az enyemben is makulatlan es nem h olajos kezzel de semmilyennel nem nyulok hozza. Ha a belteret piszkalom azt muanyag szerszamokkal es kesztyube szoktam de ez mar az en buzeriam. De olajos kezzel...
2017. júl. 25. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!