Suzuki Swift 1. 0 Főbiztosíték 80A?
Hali
El van deformálódva a főbiztosíték, vagy nem érintkezik, eddig is csak úgy indult az autó ha megmozgattam egy kicsit. Viszont tegnap óta fullra töltött új akksival, ha mozgatom se indul az autó, csak tekeri a főtengelyt lassan. Elképzelhető hogy valami zárlatos? Vagy sok áramot vesz fel? Egy biztosíték csere megoldaná annyira a problémát hogy szerelőhöz vigyem legalább? Az autót nem rég vettem, valami leszívja az akksit is ha rajta hagyom a sarukat...
Ez a biztosíték kiolvadt.
Igen, valami zárlatos lehet, nem vagyok szerelő, de ha álló helyzetben is leszívja, új az akku, akkor valahol zárlat van. Első körben vizsgáld át a vezetékeket, azokat, amik az akkutól az önindítóhoz és a test bekötéséhez mennek. Esetleg nem sérült-e valamelyik, ill. az önindító bekötésnél nem ér-e valami össze valamivel (esetleg sérült kábel karosszériával, alkatrésszel).
A generátor bekötéseit is nézd meg szerintem.
Ha jól emlékszem az akku egyik vastag kábele testre van kötve, a másik általában az önindítóba megy. Az önindítón ugyanez a behúzó "bendix" -rugós elektromágnes- egy szintén vastag kábelen keresztül az indítómotorhoz.
Elvileg a bendix gyengeáramú vezérlésű erősáramú kapcsolóként is szolgál és nem csak mechanikailag, de elektromosan is kapcsolja az indítómotort.
Ugye fent a kulcsnál nem folynak, nem folyhatnak nagy áramok.
A behúzóbendix cseréje is lehet, de akár indítómotor felújítás is (szénkefék, perselyek). Nyugi ez nem drága és ha kicsit szeretsz szerelni, akár magad, otthon is lecserélsz egy bendixet.
Egy autóvillamossági szerelőt hívj, miután minden vezetéket és bekötést átnéztél.
A másik hiba, ami szintén nem drága, a gyújtótrafó leégése, ez esetben cserélni kell. Érdemes megnézni, nem meleg-e a henger alakú trafó doboza kívülről?
A cserét szerelő végezze.
Még ide megy vastag kábel, azaz itt folynak nagy áramok.
Ha véletlenül Szeged környéki vagy, akkor Zacsok szerviz pl. ajánlható. A Bosch szervizek drágák.
Fullra töltött új akksi?
Nekem ez is sántít.
Vettél egy autót,majd rögtön akksit is hozzá?
Szerintem csak rádsózták egy szar akksit jó kocsival.
Ez általános Magyar szokás.
Elviszem, csak.tudjam elindítani. Ez a 80 amperos biztosíték hogy jön ki a helyéről? Próbáltam összefogni, kicsit nagyobb erővel húzni, de semmi. Első körben ezt kellene cserélni gondolom. Attól félek az új akksit is kinyírta, tegnap töltöttem egész nap de csak feléig ment a töltöttség jelző. Remélem.garancia ilyenkor is érvényes.
Köszi az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!