Ha ugyan így átmegyek a piroson, hogy elengedjem a mentőt akkor is kapok piroson áthajtásért büntetést?
Jó kérdés.
Elvileg átmehetsz, de ha a felvételen nincs rajta a mentő, akkor aztán magyarázkodhatsz..
Ha úgyvan,menj át rajta.A fedélzeti a mentőn tanusítani fog téged,ha esetleg kamerán nem látszódna és eljárás lenne ellened.
Ha nincs rá más mód akkor nem "talán elfér ott is" logikázni kell,felméred a helyzetet,és kimész .
Persze nem akkor amikor keresztbe jönne mindenki.
Ha látod, hogy jön keresztbe duda ,vagy egyéb akármi.
Ahhoz, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó járművet elengedd, a vasúti átjárón, annak tilos jelzése ellenére áthajtáson kívül mindent szabad.
Én 2-3 havonta legalább egyszer átmegyek piroson, mert a sok retardált "közlekedésben résztvevő" baszik őket elengedni.
Nem egyszer volt, hogy autópályán jött mögöttem a belső sávban, rendőr és nem tudtam máshogy szabad utat adni, csak ha 150-160-ig gyorsítottam. 2012-ben szereztem jogosítványt, egyszer sem büntettek meg, sem ezért sem másért.
7-es vagyok,
kiegészíteném azzal, amit a 6-os írt (így szoktam eljárni én is!)
Magyarországon igen
Itt még a mentőkocsira is kerékbilincset raknak ha tilosban áll meg.Az persze nem számít ha életveszélyes állapotban lévő személyhez jönnek ki
Ami a videón van az teljesen felesleges volt. Meg sem kellett volna mozdulni, hisz balról simán került volna a mentő. Jó érzésű rendőr persze nem büntetne ezért, de nem mindegyik ilyen...
A mentős sem azt várja tűnj el előle a Föld felszínéről csak azt hogy szándékosan ne akadályozd őt, vagy ha nem nagy erőfeszítés, akkor segítsd is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!