50 köbcentis kétütemű motorba érdemes prémium üzemanyagot tankolni?
Nem érdemes.
Besülni nem fog a dugattyú tőle, de jobban se fog menni tőle (legalábbis nem lesz érzékelhető).
Röviden: Nem éri meg a felárat.
Nem értek egyet az előttem szólókkal, illetve csak részben.
Ha prémium alatt a magasabb oktánszámot érted, akkor amennyiben a motor számára 95-ös oktán feletti az előírt tüzelőanyag, akkor annak megfelelően kell tankolni.
Enyémbe 98-as szükséges, de mivel már évekkel ezelőtt kivezették a forgalomból, így (nem csak érdemes, hanem) kénytelen vagyok 100-ast tankolni.
1998-as évjáratú Aprilia Scarabeo 50 2T.
A törődésnek hála 10 évet letagadhat a korából az állapota alapján, így nekem megéri a prémium árú és minőségű (tüzelő és kenő) anyagok ill. kopó alkatrészek használata.
Igen, biztosan elmenne Tesco-s 95-ös benzinnel meg Arol 2T olajjal is, nekem viszont nem mindegy, hogy meddig. Szívesebben költök a megelőzésre így nem problémázok az esetleges csak pszeudó előnyöket nyújtó anyagokon se.
A sima 95-ös benzint ugyan azt a célt szolgálja, mint a 100-as. A te scarabepd nem azért van toppon, mert 100-as benzinnel hajtod, ne mondj már hülyeséget, mert kikacagnak hozzáértők. Azért van jó állapotba mert vigyázol rá, és mert jó olajat kap, de nem a benzin miatt.
Semmi különbség nincs, ha 100-ast raksz bele, ugyan úgy fog menni. Akkor lesz változás, ha 100-as benzinhez talnolt, nitrometánt keversz, de gondold meg, mert viszonylag hamar átégeti a hengerfalat. Nekem pályamotornál megéri keverni, de sima hétköznapi motorba nem tölteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!