Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Meddig lehet eljárni olyan...

Meddig lehet eljárni olyan autóval amelynek szivárog az olaj a hengerfejnél?

Figyelt kérdés
Nagyon enyhe a szivárgás, tócsa nincs a kocsi alatt, és az alátett kartonpapírra sem folyik le semmi. Csak a váltó tetejére folyik az olaj, a hengerfej egy pontjának irányából. Egy nap alatt kb pár csepp van, de ez rendszeres. 1. Meddig lehet eljárni így? 2. Előbb-utóbb keveredni fog biztosan az olaj és a víz? 3. Honnan tudom hogy csak a tömítés sérült, vagy repedt a hengerfej?
2017. júl. 14. 16:10
 1/5 szántóvető ***** válasza:

1:a lelkiismeretedtől függ hogy meddig kívánod szennyezni a környezetet.

2:nem.

3:ne zaklasd a hengerfejet,semmi dolgod vele.nem a szelepfedél tömítésnél szivárog inkább?

2017. júl. 14. 16:45
 2/5 A kérdező kommentje:
nem onnan, mert letörölgettem, és megnéztem másnap honnan folyik. Rendesen látni az útvonalát a folyásnak, és az a hengerfejtől jön.
2017. júl. 14. 17:36
 3/5 szántóvető ***** válasza:
ennyi infó alapján a legjobb ha cserélteted.semmit nem tudni a kocsiról ill az előéletéről így aztán nem lehet megmondani hogy van-e vagy volt-e gond a hengerfejjel:maga a tömítés sem bírja évtizedekig tehát akár tönkre is mehet,elöregedhet.
2017. júl. 14. 17:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Kérdés: ez milyen autó?

Nálam egy peugeot 1.5d-nél volt, hogy a hengerfejtömítésnél nyomta az olajat, cseréltem, biztos ami biztos.

A Renaultoknál szokta még annál a gumi résznél, ahol a tömbből felnyomja az olajat a hengerfejbe(és emiatt megszorulnak a tőkék, vez. tengely, szelepek)

De ha csak a visszafolyó ágnál ereszt, az le van tojva.

2017. júl. 14. 19:01
 5/5 anonim ***** válasza:
sőt, akár az olajbetöltőnél is elöregedhetett a tömítés és onnan is szivároghat.
2017. júl. 14. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!