Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire megbízhatók a mai...

Mennyire megbízhatók a mai opel motorok benzin turbo?

Figyelt kérdés
Autó vásárláson gondolkodom opel benzinesbe, új insignia vagy zafira 1.4 turbo 140 vagy erősebb motorral,diesel lehet nem kifizetődő, de egy új autónál lehet hogy az is megérné? Kb 20 ezer km évente vegyes használatnál
2017. júl. 8. 07:00
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Nagyon nem. Rettenetes az a motor. Ne vegyel opelt.
2017. júl. 8. 07:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Mivel magyarázod ,hogy annyira rossz?
2017. júl. 8. 07:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó stabil konstrukciójú, megbízható Opel motor a nyolc szelepes, hengerenkénti "SE" motorszéria volt. Örök élet, plusz egy nap. Ma is van olyan 95-ös gyártású "F" Astra a cégnél amiben ilyen motor van, fenntartási költsége a kötelező dolgokon felül nulla, és még olajat sem fogyaszt.

Ezt cserélték le Opelék anno arra az Ecotec néven futó 16 szelepes motorra, ami új korában olajat fogyasztott, ebből kifolyólag pedig időközönként egr szelep, lambda szonda, katalizátor gondok jelentkeztek, ha valaki nem figyelgette az olajszintet két csereperiódus között, annak pedig más gondok is.

Azóta voltak jobb, rosszabb motor sorozatok, de továbbra sem lett erőssége az Opelnak az igazán jó benzinmotor. Talán majd most a PSA konszernen belül.

Ettől függetlenül szerintem megveheted újonnan, az átlag felhasználói elvárásoknak azért bőven meg tud felelni.

2017. júl. 8. 07:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Épp akkartam irni hogy még peugeot néztem ki de abból dieselt, 508 vagy az új 3008 ami tetszik és jokat irnak róluk
2017. júl. 8. 08:10
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
Sokkal jobban jársz ha Peugeot-ot veszel.
2017. júl. 8. 08:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Számomra már nem meglepő , mert sokan mondják hogy német autó helyett vegyek franciát
2017. júl. 8. 08:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Pezsót ne vegyél, egyrészt ronda, mint az égiháború, másrészt hótt gagyi az egész.

Múlt héten ülök a söröm mellett, egy faszi teli torokból fikázza a legújabb Astrat, hogy mekkora fos. Utána beült egy első stiftbe. Hát, majdnem lefordultam a székről.

Nem rossz az a kocsi, csak van, amelyik nehéz, mint a sár.

2017. júl. 8. 09:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobban jársz a Peugeot-val, ott már évi 20 e KM-re megérheti egy jó kis tartós HDI motor. Opelban szerintem az 1.4 turbo nincs olyan tartós, mint egy jó HDI.
2017. júl. 8. 10:15
 9/10 A kérdező kommentje:
egyre jobban húzok a peugeot felé egyre több rosszat olvasok az opel ellen
2017. júl. 8. 12:36
 10/10 anonim ***** válasza:
ATment a kezemen parezer auto sok even at. Vegyel Fordot azzal nem lesz baj. Illetve mindennel van, de àr-èrtèk arànyban es uzemeltetesi koltsegben a legjobb altalaban. Nem veletlenul vezeti az eladasi statisztikat evek ota itthon.
2017. júl. 8. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!