Lemerítette az akksit egy égve hagyott lámpa, rá lett töltve és most furán rezeg az autó és egyszer motorhiba jel is felvillant. Mi lehet a gond?
Kicsit bővebben.
1 hétre elutaztam. Kocsi akksi lemerült, apám rátöltött.
Hazajöttem, első út melóba. Megálltam egy kereszteződésbe és remegést éreztem,majd következőnél is. Megálltam parkolóba,elinultam , következő kereszteződés, kanyarodok és látom,felvillant a motor lámpa és talán a kormányzár is . Melóba állt az autó, indulok haza, rezgés kisebb indításkor,de lámpánál megint berezonál és erősödik kissé.
SZóval lehet ez az akksitól?
Illetve érdemes új akksit venni ilyenkor?
Azt kéne megnézni, hogy vane töltés a generátoron. Meg van-e az akki saruin a 13.8-14.4V feszültség?
Elképzelhetőnek tartom, hogy a generátorral lehet a baj, mert menet közben az akkut nem hazsnálja az autó, csak tölti; a teljes áramigényét az autónak a generátor látja el, viszont ha ezzel baj van (diódasor, fesz.stabilizátor hiba, elkopott csúszógyűrű ...stb.) akkor az akkuból próbálja a maradék energiát is elszívni....
Nem hiszem, hogy az akksi, mivel a kocsi beindul. Inkább a generátorral lesz baj, lehet van egy átégett diódád, vagy egyéb nyalánkság.
Járó motornál mérd meg az akku feszültséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!