Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson S51 vonóék pozicionáló...

Simson S51 vonóék pozicionáló golyók kiestek. Mi a megoldás? Szét kell szedni a blokkot?

Figyelt kérdés
4sebességes simsonom váltóját próbáltam beállítani, mert a kettes fokozatot nem nagyon akarta venni, főleg egyesből.A beállítás sem nagyon segített a gondon viszont az egyik próbálkozásnál a csőtengelyből kiesett két pici golyó. Mi lehet a probléma? Most szét kell szednem az egész blokkot? Lehet, hogy a vonoóéktengely cseréje a váltó gondját is megoldaná? Válaszokat köszönöm előre is

#Simson #golyó #S51 #4 sebességes #vonóéktengely
2017. jún. 30. 15:23
1 2
 11/13 Róbert Rafael válasza:

Akkor nem a váltód rossz csak nem tudsz vele váltani,egyesből kettesbe kicsit jobban meg kell rántani, hogy 2-t kattanjon(lábaddal érzed,lehet hogy hallod is).

Utána szépen fogja venni a sebességeket.

Nekem is volt vele probléma míg megtanultam.. :)

2017. júl. 7. 12:53
 12/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom..jópár km és jópár motor is volt már alattam, köztük simsonok is, de egyiknél sem okozott gondot a váltás, úgyhogy szerintem itt a készülékben lesz a hiba :) Húzóéktengelyt cseréltem, elég kopott volt már az újhoz képest. A zsinorrúgó is kb egy centivel jobban meg volt nyúlva mint a régi. Ha kész lesz, akkor írom a fejleményeket, remélem megoldódik a probléma
2017. júl. 7. 16:51
 13/13 A kérdező kommentje:
Na közben meglett a fő probléma. felraktam a szerkezetet beállítottam a váltót asztalon még a kuplung felrakás előtt, de néha akkor se vette a kettes az egyes után. A kapcsolódob már átfordult a kettes fokozathoz, de a forgatókar még nem tolta a húzóéktengelyt a következő fokozatba. A megoldás a forgatókar cseréje volt, el vvolt kopva rajt az a kis csap ami a kapcsolódobban mozog :) Most halál pontosan vesz minden sebességet
2017. júl. 13. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!