Automata vagy manuális váltó? Előnyök? Hátrányok?
Neked kell eldöntened, hogy automatát akarsz-e vagy sem, ha igen, fölösleges a "vezetési élménnyel" érvelők manuális váltó melletti kommentjeit olvasgatni, akkor az legyen a kérdés, hogy milyen az Opel Insignia automata váltója.
Nem tudom, nem néztem utána, hogy milyen váltókkal szerelik azokat az autókat, az automata váltó gyűjtő fogalom, sok variáció létezik.
Ma már vannak olyan automaták, amelyek takarékosabbak, és gyorsabbak is a manuális váltóknál, de nem biztos, hogy az Insigniaban olyan van.
+:
Kényelmesebb
-:
Unalmas, mindig majdnem elalszok.
"Fogyasztást mennyiben befolyásolja az automata?"
Szinte semennyiben, a mai autóknál kicsivel kedvezőbb a fogyasztás automata esetén.
Kurblis indítás vagy önindító?
Robbanómotor vagy pedálos meghajtás?
Automata mosógép vagy mosása patakban?
Termosztátos központi gáz fűtés vagy szenes kazán?
Sokkal jobb az automata. Leginkább a hagyományos.
Városban 1 literrel többet kér üzemanyagból. Fél misivel az autószalonban.
A kényelemnek ára van. Nem kérsz önindítót motort
veszel valami ilyesmit: [link]
És mindjárt a kezedben lesz az irányítás, ahogyan itt néhány looser írja, akinek nincs pénze csak egy alap nagykorú verdára, amiben minden már lerohadt.
Aki már felső kategóriás autót vesz azt miért érdekli a fogyasztás ? Nem Swiftes vagy velem ellentétben, hogy 5 deci is számít...
Előny: kényelmes
Hátrány: drága a váltó olaj csere.
Ha elromlik egy kettöstömegűs Opel annak épp annyi a cseréje mint egy automatát felújítani, szóval ezért írtam az olajat, 80 ezer ft, 60 ezer kilométerenként, ideális cserélni.
Nekem manuális Swiftem van, de amint lesz egy vállalható automata eladó akkor egyből megveszem, már 2 éve keresek amúgy... egyszer azt hittem találtam, de az eladó nem hallott még váltó olajról... így gondoltam beégnék..
Milyen olaj kerül 80ezerbe?
Automata váltóba való olaj 5ezer forint körüli árban van egy flakon.
Spéci olaj lehet drágább, de a 80 nekem irreálisan soknak tűnik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!