A gumi vagy a felni nem lehet kijjebb a sárvédő peremétől?
Szeretnék a kocsim alá 9.5j felnit ami csak ugy fér alá ha kiperemezem a gyári sárvédőt és robbasztok egy 225/40 vagy 35 gumit rá.
havernak ugyan igy van és a sárvédő alá befér a gumi csak a felni széle nem.
De én úgy csinálnám meg hogy kisebb ET vel venném a felnit és a felni is bemenne a sárvédő iv alá csak fentről nézve ugy néz ki hogy kilóg közbe meg nem.
Ezért szolhatnak a rend éber őrei?
A rend éber őrei?
Hogyne szólhatnának...
A hivatalos álláspont az, hogy olyan felni- és gumimérettel használhatod az autódat, amilyennel a gyártója szerelte / a típusengedélyeztetés során (amikor az adott típust megtervezték ugye leadtak egy halom műszaki jellemzőt a közlekedési hatóságnak, amit az jóváhagyott) leírtak.
Ezektől eltérni átalakítási engedély birtokában lehet elvileg. A felni méreteinél az ET szám +/-2-es eltéréséért nem szoktak szólni még a közlekedési hatóság emberei (nem a rendőrök, hanem a KPM/NKH/idén január 1-től NFM Közlekedési Hatóság) sem.
Gyakorlatban - ha a kocsi jó állapotban van és normális vagy a rendőrrel - nem szólnak ha nem lóg ki a sárvédő alól amit felszerelsz.
Ha bunkózol a rendőrrel, akkor lehet mégis észreveszi, aztán onnantól büntetés meg újraműszakiztatás következik.
De ha pl. rohad a kocsi meg úgy általánosságban feltűnő hibái vannak és úgy van rajta drága kerékszett, kiáll a felni/gumi, akkor azt nem hagyják szó nélkül. A "robbantott" gumi is ez a kategória, bár olyat én még nem használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!