A műszaki vizsgán miért nem nézik az autó gumiabroncs életkorát?
Állítólag egy nagyon öreg gumi (15-20 éves) nagyon beleset-veszélye tud lenni hiába jó a profilmélysége.
Akkor miért nem nézik az életkorát a guminak, ha ilyen baleset veszélyes?
gondolom nem írja elő a jogszabály
de 15-20 éves gumi, ha nem a garázsban állt már használhatatlanná kopott
Mert a műszaki vizsga egy vicc, tudok olyan helyről ahol a motorkerékpárt úgy műszakiztatták le hogy nem volt rajt csak egy oldalon vasszapillantó. Sebaj, tettek rá szigszalaggal egyet ideiglenesen, fotó elkészült, és kész is.
Na szerinted itt melyik évszámot olvasnák le a gumiról?
Nekem a téligumik, amikkel vettem az autót 8 évesek voltak, viszont minta még volt rajt, mondom nyárig még jók lesznek. Hát megcsúszott az autó egy kanyarban, vagyis inkább csak sodródott egy kicsit baj nem lett, tempól visszavettem, kesőbb megálltam egy buszmegállóban, és amíg elszívtam egy cigit megrendeltem a 4 új gumit, nem olcsó pénzért.
A 4 régi gumi meg itthon állt egy hétig kb, még ismerős meg nem látta és előjött belőle az üzletember. eladó?megveszem.mennyi? 10ezret adott 4 olyan gumiért, amit én ledobtam mert nem biztonságos, de nem telik jobbra mert nincs miből élni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!