Ha egy műszaki nélküli lakókocsit telepítek mit kell azzal tenni állagmegóvás érdekében?
adott az hogy nincs rajta műszaki vizsga, hanem útvonal engedéllyel lesz elvontatva telekre. ahol állni fog előre nem látható ideig, de jó lenne ha vontatható állapotú maradna. mit lehet ez ügyben tenni álló amortizáció ellen?
időnként tologatni kell pl?
időnként tologatni s be fékezgetni kell?
esetleg felbakolni?
esetleg érdemes nagy tetőt tenni fölé esetleg fallal venni körül, hogy víz egyáltalán ne érje?
Jó fele tapogatózol. Kempingbe telepített kocsiról van saját tapasztalat.
Mi felbakoltuk 4 sarkán. Após az a 4 sarkon túl további helyeken is, ahol úgy érezte, hogy jól jön a plusz alátámasztás.
Az időjárás a legnagyobb ellenség. A nap (UV) közép és főleg hosszú távon megeszi a gumi és műanyag elemeket, szigeteléseknél lesz ez probléma. Ha tönkrement a szigetelés, akkor pedig hamar beázik, korrodál, szétrohad.
Legjobb a fix tető oly módon, hogy direkt se nap se eső (télen hóbefúvás, mert az is okozhat gondot) ne érje. A fix tető nagyon jó nyári hőszigetelésként is.
Ha tetőre nem telik, akkor marad a ponyvázás. Az sem olcsó, mert vagy csináltatsz egyedit, de legalább passzentosat pár tízezer forintért vagy veszel olcsó takarófóliát, amit nehezebb feltenni és a nap ugyanúgy megeszi.
Mobilitását tekintve nincs tapasztalatunk, mert évek óta fixen áll egy helyben (műszaki nélkül). Mégis egy kis infó: az egyiket pár éve adtuk el sok-sok év állás után. Gumit felpumpáltuk, a vevő lábon vitte, nem szólt vissza, hogy út közben szétesett volna.
Én felbakoltam, de nem teljesen, hanem csak félig. A kerék ne lógjon a levegőben, hanem félig tehermentesítve legyen csak. A kerekeiben a nyomást tartani kell, ne ereszen le.
Köré lett építve egy gerendás váz, a tetejére kártánypapíros hullámlemez, meg hátulról ahonnan a szél fúj és az eső veri onnan OSB lap és arra is ilyen kátrányos cucc csavarozva, az OSB ne rohadjon szét. Másik 3 oldalról felesleges bezárni. Illetve én átfestettem a lakókocsit is pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!