Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladáskor mit jelent pontosan...

Eladáskor mit jelent pontosan az évjárat? Hogy mikor készült a járgány?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy 10 éven belüli járgányt érdemes választani, ha 20 is elmúlt, akkor jó eséllyel már a következő sarkon is leállhat. A hirdetésekben viszont szinte mind 2000 előtti masinák vannak.
2017. jún. 12. 11:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Szerinted mégis mit jelent?!?olvastam már pár végtelenül ostoba kérdést ezen az oldalon de ez most mindent visz!
2017. jún. 12. 11:22
 2/11 anonim ***** válasza:

"ha 20 is elmúlt, akkor jó eséllyel már a következő sarkon is leállhat."

Ez nem ettől függ. 5 évesen is lehet egy kocsi szarráhajtva. és 30 évesen is lehet jól karbantartva.

"A hirdetésekben viszont szinte mind 2000 előtti masinák vannak."

Hát, ha 300-ért akarsz autót venni, akkor ne csodálkozz.

ui: Amúgy ez tényleg esélyes a hónap legostobább kérdésére.

2017. jún. 12. 11:25
 3/11 anonim ***** válasza:

Az évjárat a hírdetésekben a gyártási év. Papíron amúgy az "évjárat előtti év szeptembere" az évjárat váltás, de ez lényegtelen. Tehát a gyártás szerint, egy 1991 októberében gyártott autó már az 1992-es évjárat, de a forgalmiban, mint "gyártás éve" 1991 fog szerepelni, így a hírdetésben az évjárat is 1991.

Az, hogy egy 20 éves autó akár a sarkon lerohadhat, az baromság. Ha becsületesen karban volt tartva, akkor nem lehet nagyobb baja, mint egy pár évesnek. Nekem van egy Opelom, idén lesz 26 éves, nem használom már, de egy év állás után pöccre indult. 14 éves volt, amikor hozzám került, azóta mindent megkap, amit csak "kitalál", de ezt meg is hálálja azzal, hogy bármikor bevethető, és nyugodt szívvel indulok el vele akárhova, ha kell.

A csodálatos "sérülésmentes, keveset futott" hírdetéseknek nem kell felülni. Sérülésmentes, igen, mert gombóccá volt törve, de kihúzták, és kigittelgették, így már nincs rajta sérülés, keveset futott, de gurulni annál többet gurult. Meg kell nézni a kiszemelt vasat, jó alaposan, és még a 10-20 év közötti szegmensben is lehet ténylegesen igazi gyöngyszemekre bukkani. Csak nem szabad ráugrani az első "csokimázzal bevont kutyaszarra" amit meglátsz.

2017. jún. 12. 11:28
 4/11 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi, többiek bekaphatjátok. Amúgy motort szeretnék venni, nem autót.
2017. jún. 12. 11:48
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Tehát a járgány és a masina az a motorkerékpár?

Oké.

Bekaphatom?

Úgy tűnik nem csak a kérdés volt ostoba, hanem a kiírója is.

2017. jún. 12. 11:57
 6/11 A kérdező kommentje:
Akkor mi a te szótáradban a jó kifejezés a "motorkerékpárra", fogyaték? Benzinfaló? Gőzgép?
2017. jún. 12. 12:42
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező elég lesz!Túl játszod a szerepet!Olyan ostoba vagy,hogy még egy kérdést sem tudsz rendesen kiírni de persze mindenki más hülye rajtad kívül!Kissé magas a ló amin ülsz...ráadásul menetiránynak háttal.....
2017. jún. 12. 12:54
 8/11 A kérdező kommentje:
Azt nem te fogod megszabni, hogy mikor nekem mikor legyen elég gyökér, az írásképedből kiindulva pedig nem én vagyok kettőnk közül az ostoba.
2017. jún. 12. 13:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Szobahőmérséklet alatti iq-val nem lehetsz grafológus,tehát ez a veszély nem fenyeget,hogy te bármit is kiolvass a válaszaimból!
2017. jún. 12. 13:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem bírod ki, hogy ne ugass vissza, ugye? Takarodj anyádba!
2017. jún. 12. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!