Manuális klimánál mennyivel jobb a digitális klima autóban?
Eddig akárhány digitklímát láttam, az egyben automata is volt. És láttam már olyan automatát is ami nem digitális volt.
Az hogy automata persze nem zárja ki, hogy felülvezérelheted manuálisan.
Legalábbis nálam úgy néz ki a dolog, hogy van egy "AUTO" gomb. Ha azt benyomom a ventiláció és a befúvás iránya mellett is egy A betű jelenik meg. Azaz a rendszer automatikusan állítja. Viszont ha én pl a szélvédőre akarom irányítani, vagy feljebb akarom kapcsolni a ventilátort, akkor azt megtehetem egy forgókapcsolóval, de akkor az fixen arra van állítva.
Manuálisnál is állítható a hideg "erőssége". Csak ha sikerül bejátszani a pont kellemes hőfokra és tegyük fel közben beesteledik, csökken a külső hőmérséklet, nem fogja AUTOMATIKUSAN visszavenni a hűtés teljesítményét a rendszer, hanem lefagyaszt. Ha már fázol, neked kell kézzel MANUÁLISAN kevésbé hidegre állítani.
Fűtésnél ugyan ez ha pl hajnalban hidegben indulsz és közben bemelegszik az idő. Ez az előnye van az automatának, ami lehet digitális vagy hagyományos.
270.000Ft a digit klíma felára?! Az szép. Ekkora árkülönbségnél már én is elgondolkoznék, hogy megér-e nekem ez ennyit az alap manuálishoz képest.
Ha nem vagyok indiszkrét, azt elárulod, hogy milyen márka, típus?
Sokkal jobb szerintem is a digitklíma. A manuálist állandóan buzerálni kell. (Cégesben az van)
A digitklíma nekem be van állítva 21°C-ra, és ha sikerül lehűtenie, vagyfelfűtenie, akkor onnantól tartja is.
Egy manuálist sosem tudsz olyan pontosan beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!