Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Manuális klimánál mennyivel...

Manuális klimánál mennyivel jobb a digitális klima autóban?

Figyelt kérdés
2017. jún. 11. 11:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Lista árhoz képest 850000 flottakedvezményt tudok érvényesiteni még 270000 kellene lealkudni!
2017. jún. 11. 13:32
 12/22 anonim ***** válasza:
Meglepődnél mennyit lehet a listaárból alkudni.
2017. jún. 11. 13:48
 13/22 anonim ***** válasza:
10. Az én autómban biztos nem. A ventilátor sebességét ugyanúgy a klíma szabályozza magának, ahogy az eloszlást is a lábtér, szélvédő és szemközti rostélyok közt. Nekem csak a kívánt hőfokot kell beállítanom a két zónára, a többit ő végzi. Felülbírálhatóak a beállításai, de auto módban mindent maga intéz.
2017. jún. 11. 14:28
 14/22 anonim ***** válasza:
Ha neked kombi kell akkor azt vedd basszus mert abbatudsz pakolni stb., a klíma önszabályozása már csak felesleges rugózás, a lényeg, hogy van benne. Főleg nem majdnem 300 rugó felárért.
2017. jún. 11. 16:27
 15/22 anonim ***** válasza:
Értelemszerűren jobb a digitális, de azért manuálissal is meg lehet lenni. Ha kombi kell, azt vedd.
2017. jún. 11. 16:54
 16/22 anonim ***** válasza:
Mi ez BMW? Digitális klíma 300ezer forintért?
2017. jún. 11. 17:27
 17/22 anonim ***** válasza:

Eddig akárhány digitklímát láttam, az egyben automata is volt. És láttam már olyan automatát is ami nem digitális volt.

Az hogy automata persze nem zárja ki, hogy felülvezérelheted manuálisan.

Legalábbis nálam úgy néz ki a dolog, hogy van egy "AUTO" gomb. Ha azt benyomom a ventiláció és a befúvás iránya mellett is egy A betű jelenik meg. Azaz a rendszer automatikusan állítja. Viszont ha én pl a szélvédőre akarom irányítani, vagy feljebb akarom kapcsolni a ventilátort, akkor azt megtehetem egy forgókapcsolóval, de akkor az fixen arra van állítva.

Manuálisnál is állítható a hideg "erőssége". Csak ha sikerül bejátszani a pont kellemes hőfokra és tegyük fel közben beesteledik, csökken a külső hőmérséklet, nem fogja AUTOMATIKUSAN visszavenni a hűtés teljesítményét a rendszer, hanem lefagyaszt. Ha már fázol, neked kell kézzel MANUÁLISAN kevésbé hidegre állítani.

Fűtésnél ugyan ez ha pl hajnalban hidegben indulsz és közben bemelegszik az idő. Ez az előnye van az automatának, ami lehet digitális vagy hagyományos.

270.000Ft a digit klíma felára?! Az szép. Ekkora árkülönbségnél már én is elgondolkoznék, hogy megér-e nekem ez ennyit az alap manuálishoz képest.

Ha nem vagyok indiszkrét, azt elárulod, hogy milyen márka, típus?

2017. jún. 11. 17:54
 18/22 anonim ***** válasza:
Flottakedvezmény... akkor ez valami Opel lesz? Ott jár sok mindenkinek alapból 12,5% a listaárból. De ezen felül is szokott akció lenni, pl elengedik a fényezés felárát, stb. + van még valamennyi egyéni kedvezmény is ami ad némi mozgásteret. Úgyhogy akár el is engedhetik azt a 270-et, vagy elgalább egy részét.
2017. jún. 11. 18:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nem csak a digit klima miatt ennyi a különbség csak azok nem fontos extrák!
2017. jún. 11. 19:10
 20/22 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb szerintem is a digitklíma. A manuálist állandóan buzerálni kell. (Cégesben az van)

A digitklíma nekem be van állítva 21°C-ra, és ha sikerül lehűtenie, vagyfelfűtenie, akkor onnantól tartja is.

Egy manuálist sosem tudsz olyan pontosan beállítani.

2017. jún. 11. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!