Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorok generátorjai szárazo...

Lightfeeder kérdése:

A motorok generátorjai szárazon vagy olajban futnak?

Figyelt kérdés

2017. jún. 5. 12:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
43%

Vattafak?

Csapágyazva van a tengelyük.

2017. jún. 5. 13:06
 2/11 anonim ***** válasza:
43%
Hogyhogy olajban? :D
2017. jún. 5. 13:13
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

?

Szárazon futnak, a két vége van csapágyazva, nyilván a csapágyban van zsír.

2017. jún. 5. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
Igen vannak olyan típsuok, gondolom a tiéd is ilyen azért tetted fel a kérdést..Amikor leveszed a generátor fedelet és olajat találsz ne rémülj meg. Ez ilyen. A nagyobb vasak is általában ilyenek.
2017. jún. 5. 14:26
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Max kerül rá egy kicsi, de ez nem transzformátor, hogy olajfürdőben kelljen hűteni.
2017. jún. 5. 15:38
 6/11 veterán vas ***** válasza:
25%

#4!

Kétségtelen, hogy vannak olajhűtésű generátorok, de a hazánkban futó személyautók legtöbbje száraz -két végén golyóscsapágyas- generátorral van szerelve.

Azt ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy egy ilyen "olajos"generátoron, csak úgy lecsavarozok egy deklit, és alatta ott lötyög az olaj? ;)

2017. jún. 5. 15:44
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Veterán vas: elolvastad a kérdést? Nem autókról van szó, hanem motorkerékpárokról. Nyilván ha nem találkoztál ilyen gépsárkányokkal akkor meglepő első látásra - tényleg nem bántásból írom, én is meglepődtem először. Amikor 5 éve a GSXRem generátora gallyra ment és lecsavaroztam a generátor fedelet én is meglepődtem. Aztán kiderült, hogy ez ilyen. Sőt nemcsak a suzuki sorozat ilyen hanem pl a Honda VFR sorozat is. Nyugodtan megkérdezheted bármelyik szakszervizben.

Imhol egy videó miről is beszélek:

https://www.youtube.com/watch?v=hxK3duB3RBQ&t=720s

10:30tól van az a rész ami téged érdekel.

Tudom, hogy meglepő, de ezek ilyen gépsárkányok. Bizony :)

2017. jún. 5. 20:31
 8/11 anonim ***** válasza:
28%

Talán ezen jobban látszik, hogy olajban "fut" a generátor.

Ez kawasaki ninja :)

https://www.youtube.com/watch?v=hRXNM3ygvpk

2017. jún. 5. 20:35
 9/11 anonim ***** válasza:
28%
+ infó nyilván nem literekre kell számítani, hanem 1-2 decire maximum.
2017. jún. 5. 20:39
 10/11 A kérdező kommentje:

igen ezért kérdeztem mert akkor az enyém is ilyen :) csak azt hittem elszállt valami szimering és az átengedett olaj miatt égett le a tekercs. DE jók a hozzászólások :D

Remélem csak a tekercsek sérültek, mert furcsa ilyen surrogó hangot is kiadott sajnos

2017. jún. 5. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!