Ha egy sofőr véletlen elüt egy embert, és meghal, akkor a sofőrt leültetik?
Figyelt kérdés
A sofőr be tartja a szabályokat, nem megy gyorsabban, nem ittas. Vagy csak felfüggesztik, vagy elveszik a jogosítványát?2017. jún. 3. 18:26
1/7 anonim válasza:
mi pontos szituáció? kinek volt elsőbbsége? hogyan, milyen hirtelen került a gyalogos az úttestre? ki volt a vétkes? stb
2/7 anonim válasza:
Ha bizonyítható, hogy a sofőr nem szegett szabályt, akkor természetesen semmilyen büntetésben nem részesül.
Ez nem azt jelenti, hogy a rövid zöld miatt a piroson átvánszorgó mamát nyugodtan elgázolhatod a zebrán. Az szándékos emberölés lenne.
De ha mondjuk kiesik az útra eléd egy gyalogos féktávon belül, akkor nyilván nem kapsz büntetést, mivel semmit nem tehettél a baleset ellen.
3/7 A kérdező kommentje:
Csak kíváncsiságból kérdeztem, szerencsére nem történt semmilyen baleset.
2017. jún. 3. 19:18
4/7 A kérdező kommentje:
Ha a sofőr hibájából hal meg valakit, akkor börtön? Pl egy zebrán ahol nincs lámpa későn veszi észre a gyalogost elüti és meghal.
2017. jún. 3. 19:29
5/7 anonim válasza:
Ismerősöm elütött egy bicikliző öreget, aki elé szédelgett. Másnapra meghalt. Elméletileg semmi hibát nem követett el a sofőr, még a jogsiját sem vették el. De gyanús volt, hogy nem 50-el ment, hanem jóval gyorsabban. Sokáig húzódtak a tárgyalások, nem hozták ki hibásnak az ismerősömet, de az öreg fia addig ütötte a vasat, hogy az ismerősömnek 3 évvel az eset után érvénytelenítették a jogsiját + egy év felfüggesztett.
6/7 anonim válasza:
minden zebrának elvileg megfelelő közvilágítással kell rendelkeznie, ahogy az autói rendelkezik elvileg működő fényszóróval és a gyalogosátkelőhelyet is kellő körültekintéssel kéne megközelíteni. Ha féktávolságon kívül lépett a zebrára a gyalogos és későn veszi észre akkor is ott a fényszóró és az átkelőhelyet jelző tábla. Szerintem felmerül a felelőssége. Valószínűleg felfüggesztett.
7/7 anonim válasza:
96-ban a budai skálánál ütöttem el egy idős nénit,Kraz típúsú katonai teherautóval gyalogátkelőhelyen.
A néninek piros volt,de ő sajnos megindult /ezt rajtam kívül több szemtanú is megerősítette aki zöldet várt/valamint figyelembevették a 12 tonnás önsúlyt,amivel nem állsz meg állóra egykönnyen.
Az ügyet hamar lezárták,a jogsimat nem vették el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!