Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szervo kormány elromlik lehet...

Zoltan tanyi kérdése:

Szervo kormány elromlik lehet kormányozni?

Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Persze, csak kicsit be fog durranni a kezed estére. Bár az én kocsimban nincs szervó mégis könnyű tekerni, ( régi Swift) de mondjuk egy Passátot kicsit nehéz lenne, jó kis edzés.
2017. jún. 2. 22:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Minden gond nélkül, csak kicsit nehezebb elsz tekerni. Ha kormányozhatatlanná tenné az autót, akkor valószínűleg nem is kockáztatnának szervoval a gyártók, mert amcsiknál például remek talaj lenne perekhez.
2017. jún. 2. 22:18
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Személyautókat simán.

Teherautóhoz, buszhoz már lehet nem lesz elég az izom.

2017. jún. 2. 22:19
 4/10 anonim ***** válasza:
33%
Lehet, anno mikor Golf IV-m volt egyszer bedobta a kulcsot...tekertem mint állat mire hazaértem.
2017. jún. 2. 22:22
 5/10 A kérdező kommentje:
most altam ki a garázsbol tekerem a kormányt nagyon zörög
2017. jún. 2. 22:23
 6/10 anonim ***** válasza:

Azért az nem mindegy, hogy a szervó rásegítő nem működik, vagy más a hiba.

Szervó nélkül lehet kormányozni, csak lényegesen nagyobb erőkifejtést igényel.

Lehet azonban olyan hiba, ami a biztonságos közlekedést veszélyezteti,-nem mindegy

2017. jún. 2. 22:39
 7/10 A kérdező kommentje:
szervora tipelek mert a motort lekapcsolom ugy nem zörög
2017. jún. 2. 22:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Elromlott szervós Ural szó szerint kemény fizikai munka volt vezetni. :D De ettől független még az is kormányozható maradt. Egy mai modern autó, meg kényelmesen, főleg menet közben, esetleg parkoláskor, álló helyzetben lesz észrevehetően nehezebb.
2017. jún. 2. 23:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Lehet, de nem nagyon ajánlott.

Nekünk az egyik autón eldurrant a cső, ami összeköti a szervóolaj tartályt a szervópumpával (a hiba oka még imseretlen). Egy óra alatt elfolyt az egész olajam, tehát a pumpa olaj nélkül kellett, hogy menjen, amíg a szervízig elmentem (1 km-re volt szerencsére). És mondták, hogy ez nagyon rossz, ha sokat megyek vele, a pumpát is kinyírom, aztán lehet azt is cserélni iszonyú sok pénzért. Amúgy menet közben már észre sem veszed, hogy nem megy a szervó, lassú vagy álló helyzetben nagyon rossz.

2017. jún. 3. 06:23
 10/10 anonim ***** válasza:
71%

"Persze, csak kicsit be fog durranni a kezed estére."

Gondolod a 80-as években a Ladák idejében mindenki estére a kezét borogatta mart úgy durrogott mindenkinek?! :)

Nagyobb sebességnél ~20km/h fölött alig van különbség. Akkor veszed észre, ha parkolásnál lassú sebességnél, ne adj isten álló helyzetben akarod tekerni a kormányt. Akkor nem fog menni egy ujjal, bele kell kapaszkodni rendesen a kormányba. Ez is az ember fizikumától függ, de egy személyautónál azért nem kell rettenetes szinte már ember feletti erőt kifejteni hogy megmozdítsd, ahogy itt egyesek próbálják cifrázni.

2017. jún. 3. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!