Mennyibe kerülne az első autóm mindennel együtt?
50 körül jön ki.
A biztosítás is elég drága lehet friss jogsival. 70-100 ezer között lesz per év.
pl. itt kiszámíthatod (kamu adatokkal is kitöltheted): [link]
vezérlés, olaj, szűrők, gumik és fékek cseréje, ha szükséges. Erre könnyen kijöhet 100 körüli összeg.
És akkor még nem tankoltál és nem volt semmi váratlan költség. Szóval összejön az a félmisi.
ja, kb annyi, amennyit írtak, és akkor bőven számoltál, nem lesz nagy meglepetés.
Én a helyedben egy önindító cserét is belevennék, ha kajafutárkodni akarsz vele, mert ott sok lesz az indítgatás, és nem tenne jót, ha egyszer csak kifekszik alattad, és nem indul a városnak egy "lóf@$z mögött két méterrel" lévő csücskében.
Az 1.0, háromhengeres a legkisebb, de érdemesebb az 1.3, négyhengerest venni, szerintem megbízhatóbb, és azt a kis fos bódét viszi, mint a rohadás. Nálunk a pizzás srác vett egyet, egy élményvolt rúgatni azt a kis fost (80-ért vette meg, rozsdás, de még vállalható állapotban, és a kötelező szervizelésen felül ő is csak akksit meg önindítót cserélt benne, biztos ami tuti alapon)
Azért azon majd ne csodálkozz, hogy 200ezerért Swiftből is milyen hulladékokat mutogatnak.
Van belőle bőven, lehet válogatni, de egy Swifttel is kell törődni, kell költeni rá.
Igen, az 500-at tedd félre rá, és inkább érjen meglepetés, hogy párszor teli is tankolod a maradékból...
Én 5 éve vettem 260-ért egy '97-est, 1.0-t. Nagyon szeretem, nagyon megbízható, hálás kis dög. Tönkre nem nagyon megy semmi, ami igen, az is jelez, nem egyik pillanatról a másikra teszi. Legalábbis nekem így van.
Az első szerviz 35.000 Ft volt, mindennel ismerős szerelővel (vezérlés, vízpumpa csere), az olajat a férjem cseréli mindig.
Amikor a kuplung ment szét, 12.000 Ft-ért vettem új Valeo szettet.
Az önindító meg amikor döglődött, egy jó ideig indult kocogtatással.
Az AC pumpa fáradt még el, az is még ment pár napig amikor halódott.
Én az 5 év alatt sem költöttem rá 100 ezret.
Akksit viszont nyugodtan vegyél bele 55-öst, ne a gyási 45-öst.
És itt egy nagyon olcsó áruház:
kijön 300-ból is mindennel együtt vagy akár olcsóbban.
Szerintem a legtöbb ember nem cserél vezérműszíjat egy 100-200 ezres autónál meg jó oda a használd abroncs is :D
Az autó ára egy dolog (régi Swiftet már tényleg lehet kapni 300 körül is), de jönnek hozzá a sallangok.
- biztosítás
- átírás
- forgalmi
- törzskönyv
- azonnali szerviz (legalább komplett vezérlés és olajcsere, szűrőkkel, lópikulával) - erre simán elmegy 120e
Az 500 teljesen reális keret!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!