A személygépkocsiknál nagyjából mikortól alakult ki az a design, hogy olyan az autó eleje, mint egy vigyorgó fej/ (arc)?
"hogy olyan az autó eleje, mint egy vigyorgó fej/ (arc)?"
Nem olyan.
Csak te látod olyannak. Az ember ösztönösen keresi az arcra hasonlító formákat. Apoféniának nevezik ezt a jelenséget.
"Nem olyan."
Az átlag, lekerekített orrú személygépkocsira gondoltam. A fényszórói és az indexlámpája a szeme, az elülső vészhárító díszléce az orra, az alatta levő díszrácsa a szája, a vészhárító oldalsó görbülete pedig a mosoly része.
Szerintem az emberek többsége ugyanúgy látja ezeket.
Mikor alakult ki ez a design? (nagyjából, melyik évtizedtől)
Nem tudom kérdező, pontosan mire gondolsz... Keress a neten egy képet, ami tipikusan ilyen és linkeld be!
Egyébként azt gyanítom, hogy a "szögletes" stílus utáni lekerekített formákra gondolsz. Az a 90-es évek második felétől jellemző.
#4:
Google képkereső > "személygépkocsi"
Innen kb. bármelyik. Legalábbis az első 50 találatból szinte biztos.
Pl.: [link]
Ennek jó nagy vigyora van.
Hát nem tudom.
És az új fordok meg mérges kínaiak vagy mi?
De akkor nézzük pl. az opeleket:
Jól látom, hogy az E kadett még nem "mosolyog"?
Az F astra viszont már igen?
Vagy csak a G-től mosolyognak?
Akkor mondjuk a 90-es években megállapodhatunk?
"És az új fordok meg mérges kínaiak vagy mi?"
Inkább sunyin mosolygó. Amit te nézel, az inkább a nagy orra.
Igen, ha többen is a '90-es éveket mondjátok, akkor biztos az. Én nem tudom, ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!