Nektek kellett már valaha kézzel irányjelzőznötök kocsiból?
A múltkoriban tönkrement a generátorom, lemerült akksival értem haza, már a sebességmérő se ment, nemhogy az index.
A főútról kanyarodtam balra, valahogy muszáj volt jeleznem, hogy ne kerüljenek ki balról, így a karommal adtam irányjelzést.
Valaki járt már hasonlóan?
Autónál ilyen nincs, hogy kézzel indexelsz. Nem az a veszélyes főleg, hogy ezt teszed, hanem az, hogy azt hiszed ez így egyértelmű jelzés.
Irányjelző nélkül nem közlekedhetsz személyautóval.
56. § (1) A vezető köteles a járművet - lehetőleg olyan helyen, ahol a forgalmat nem akadályozza - haladéktalanul megállítani, ha a jármű olyan hibáját észleli, amely balesethez vezethet, különösen ha elromlott a jármű
d) irányjelző berendezése, kivéve ha kézzel megfelelő irányjelzés adható,
Egyértelmű, hogy egy autóban ülve nem lehet megfelelő irányjelzést adni.
Gondolhatod, hogy nem szórakozásból közlekedtem így.
De akkor ezek szerint a hivatalos eljárás az az, hogyha észlelem az irányjelző berendezés hibáját, akkor azonnal félreállok és trélert hívok.
Nem hangzik túl életszerűen, de oké.
Én ilyen esetben tovább mennék és egy biztonságos helyen visszafordúlnék.
Pár napja pont így jártam ifával. Bár nem nekem fájt volna, hanem a mögöttem lévő renault twingónak.
Nem a tréler a lényeg, hanem az, hogy ostobaságokat nem csinálunk, a kézzel hadonászás minimum baromság.
Ilyenkor szépen keresel egy olyan helyet ahol zavartalanul tudsz befordulni, megfordulni, vagy keresel olyan helyeket ahol többször jobbra kanyarodva tudsz elmenni a megfelelő irányba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!