Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VOLVO S 80-ban a mostani...

VOLVO S 80-ban a mostani akkumulátorral, ha két napig nem használom, akkor nem indul. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Kicsi neki a mostani akkumulátor? Egy nagyobb akkumulátor lenne a megoldás?

Segítsetek, légyszi!! Köszönöm!!

2017. máj. 24. 08:19
 1/7 anonim ***** válasza:

Eddig indult? Akkor nem kicsi.

Megkellene nézni először, a sav szintet. Aztán rendesen feltölteni és ha akkor se jó akkor cserélni. Na aztán vehetsz egy számmal nagyobbat is bele, ami méretbe belefér a helyébe.

2017. máj. 24. 08:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Mekkora van benne? Milyen idős akksi? Lehet, hogy valami leszívja, vagy csak simán elöregedett.

Amúgy meg dobd ki, vegyél másikat (autót).

2017. máj. 24. 11:29
 3/7 A kérdező kommentje:
Most egy 55Ah-s van benne, elég idős már ez az akkumlátor, már egy másik autóban is volt használva, mielőtt ebbe belekerült... akkor egy új akkumulátor megoldás lenne, ugye?
2017. máj. 24. 14:32
 4/7 anonim ***** válasza:

Először utána néznék, hogy mekkora akku kell bele gyárilag.

Aztán -ha a megfelelő kapacitású van benne- leellenőrizném a a jelenlegi állapotát.

/kora, savszint, csatlakozások , stb./

Később -ha minden rendben- talán még a töltést is leellenőrizném.

Persze ezek csak mind ilyen feltételes módban megfogalmazott marhaságok részemről....... ;)

2017. máj. 24. 14:41
 5/7 anonim ***** válasza:
55 Ah-t 1,6-os kocsiban szoktak rakni. Mekkora motor van benne? Nekem a 2,5-ös dizelben 88-as van. Tuti, ami tuti.
2017. máj. 24. 20:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem az S80ban 95Ah-s van.

Az S80-at szerelték mozgásérzékelős riasztóval, aminek lezárt központinál folyamatos áramfelvétele van. Egy hét alatt a 95Ah-st is leszívja annyira, hogy alig akar indítani.

Ezen felül lehet hogy valami zabálja az áramot, az akksi haldoklik vagy a töltéssel vannak gondok. Én akksit nézném meg először.

2017. máj. 24. 21:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Rá kell mérni az akksira (bár szerintem az 55 Ah-ás gyalázatosan kicsi bele), utána töltés közben is rá kell mérni. Ha ott minden rendben, akkor lehet keresgélni valami apró kontakthibát.
2017. máj. 25. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!