Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehetséges ez a gumiméret?

Hogy lehetséges ez a gumiméret?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vettem új nyári gumikat az autómra, pont ugyanolyan 175/80 r14est mint a téli gumim. Ma elvittem lecseréltetni, de kiderült, hogy a felnire kicsi. 7"os a felni most már tudom, de hogy lehet az hogy a régi gumim simán passzol hozzá és ez az új pedig nem? Bevallom azt hittem elég tudnom a gumi méreteit és vennem egy ugyanolyat. Van ebből a méretből vastagabb és vékonyabb vagy rá volt ez is eröltetve és kinyúlt? Szemmel látható a különbség a két gumi között... Oktassatok :D

2017. máj. 23. 19:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Valamelyik gumi egyszerűen nem akkora, mint amekkorát mondtak. Szerintem két egyforma méretezésű guminak valóban egyformának kéne lennie.
2017. máj. 23. 19:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát pedig mindegyiken ugyanaz a jelzés van.... a kérdés az hogy érdemes e ezzel foglalkozni vagy inkább probáljam meg visszavetetni? Azt olvastam neten hogy ez kicsi de akkor sem értem a másik hogy ment rá :D
2017. máj. 23. 20:22
 3/10 anonim ***** válasza:
13%
A guminak nincs ET szama, csak ezek jelentik a méreteket. Ha a telj is Ugyanez volt, akkor egyformak. 175 a szélessége, 80 százaléka ennek a 175-nek a magassága es 14 coll az átmérője. Nem lehet mas a mérete.A 7 collos felnit nem.ertem.Azt ki mondta?
2017. máj. 23. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:

mérd le a gumit, 175mm széles, átmérője 63,6 cm

ha ekkora, akkor rá kell mennie, ha nagyon eltér akkor cseréltesd vissza a gumit...

2017. máj. 23. 21:07
 5/10 A kérdező kommentje:
A 7"-t a szerelő mondta
2017. máj. 23. 21:35
 6/10 kiitos ***** válasza:

A szerelő inkább ezt mondta : Túl széles a felni a gumihoz.

Itt egy gumi-felniszélesség táblázat:

[link]

2017. máj. 23. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen köszi én ezt értem mert azóta utána néztem. Oké akkor a 175/80 r14 az 5-6os felnire megy fel és nem megy fel a 7esre. Akkor mégis hogy lehet hogy a jelenlegi fent van és kétszer olyan vastag mint az új?
2017. máj. 24. 04:50
 8/10 anonim ***** válasza:
A gumis egy idióta kretén!Semmi extra nincs egy ekkora ballonos 175-ös gumival 7" szelessegen!
2017. máj. 24. 09:37
 9/10 A kérdező kommentje:
Teljesen egyet értek ezzel, már ránézésre se volt normális. Holnap megyek egy másik gumishoz aki sokkal értelmesebb. Remélem ők fel tudják rakni.
2017. máj. 24. 12:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt bárki felrakja kivéve aki nem akar vagy nincs kedve dolgozni....
2017. máj. 24. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!